20211220 141613

Herr: Severin Tatolna klar för 2022

postad i: Herrlaget, Nyhet 0

Anfallaren Severin Tatolna har skrivit på ett nytt avtal med Skellefteå FF, som sträcker sig över säsongen 2022. Hur känns det? 

– Det känns bra och kul, säger Severin Tatolna.

Vad tycker du om säsongen som gick? 

– För laget så började vi inte som vi ville. Men ju längre säsongen gick så blev vi bättre och blev bättre på att göra mål. Vi tog de poäng vi behövde. Det var en helt ok säsong. Bortsett från inledning av säsongen. Vi grävde inte ner oss utan fortsatte arbeta tills det funkade.

För egen del? 

– Inte den bästa säsongen kanske, men helt okej ändå. Jag har fått bra med speltid i Sunnanå där det har känts bra. Sen i SFF har det blivit 16 matcher, några start, några inhopp så det känns ändå bra.

Hur ser du på nästa säsong? 

– Jag ser fram emot nästa säsong. För egen del handlar det om att ta för mig mer och att ta en startplats. Jag vill ta för mig mer än tidigare år och det tror jag att jag kan göra, säger han.

Du gjorde även landslagsdebut under hösten hur var det?

– Med tanke på hur säsongen har sett ut så var det jättekul att få avsluta säsongen på det sättet. Både med laget och att få bli kallad till landslaget. Det var en dröm som man har haft sen man började sparka boll på gården. Det är lite overkligt, säger han.

Sportchef Mattias Granström om förlängningen med Severin.

– Roligt att Severin blir kvar. En spelare som varit hos oss under några år och som gått via akademin, säger Mattias Granström.

– Han har spetsegenskaper som vi hoppas förfina ytterligare. Både för hans egen skull och för att vi som lag ska få ut ännu mer av hans spel. Det blir spännande att följa Severin 2022.