JannerHanner

Herr: Två spelare har lånats upp

postad i: Nyhet 0

I förra veckan blev det klart att två spelare lånas upp till herrlaget från P19-samarbetet som Skellefteå FF har tillsammans med Sunnanå SK. 

Det handlar om Hanner Ruales Toro och Julian Amaya Sedano. Till en början är de båda spelarna uppflyttade fram till uppehållet och sedan kommer ett nytt beslut att fattas.

Hanner är född -03 och flyttade till Skellefteå från Colombia i januari i år. Han är användbar på flera positioner på mittfältet, både centralt och på en kant. I helgen i matchen mot Sund IF fick Hanner göra debut.

Julian är född -02 och kom till vår verksamhet från Morön BK ifjol. I första hand spelar han ytterback. Julian har tränat från och till med herrlaget under våren.

Det är två spelare som gjort bra i från sig i P19-samarbetet i Sunnanå SK och nu får chansen fullt ut att visa upp sig i vårt representationslag.

Huvudtränare Johan Karlsson kommenterar lånen:

– Hanner och Julian har gjort bra ifrån sig under lång tid och har arbetet sig till den här chansen. De är båda duktiga spelare som kommer bli användbara för oss under det som är kvar av vårsäsongen. Vi har lite frånvaro av olika anledningar i truppen och har därför i samråd med spelarna beslutat att låna in de fram till uppehållet till att börja med, säger han.