IMG 20210108 114811

Herrlaget: Nils Lundmark återvänder till Skellefteå FF

postad i: Nyhet 0

Den 24-årige centrale mittfältaren Nils Lundmark har skrivit på för Skellefteå FF för 2021. Han ansluter närmast från Morön BK.

Hur känns det att vara klar för Skellefteå FF?

– Kul! Jag är en spelare som vill mycket och det känns som att Skellefteå FF är en ambitiös klubb som vill utvecklas, precis som jag.

Nils Lundmark lämnade Skellefteå FF 2016 för Morön BK för att få mer speltid. Något som han också fått. Under fyra säsonger har han gjort 55 matcher för Morön i division II och III. Samt en säsong i division fyra 2018.

– Jag känner att jag har mer att ge. Har spelat några år i tvåan med Morön nu,  så det kändes kul att få försätta på den nivån nu när Morön åkte ur.

Är de samma spelare som lämna som kommer tillbaka? 

Jo de skulle jag säga, sen tycker jag att jag har jag utvecklats och skaffat mig en del rutin sen förra gången jag var i föreningen. Det börjar ändå vara några år sen. Är väl mycket som är nytt i SkellefteåFF också. Kanske nån spelare som är kvar sen jag var här sist men annars är de mesta nytt. Men det känns som en ung och spännande grupp så blir nog kul, säger Nils Lundmark.

Som du är inne på så var det ju några år sen du senaste spelade för Skellefteå FF. För de som inte känner till dig, beskriv dig själv som spelare?

– Jag är hårt jobbande och har väl mina största styrkor i det defensiva spelet. Men jobbar på mina offensiva kvalitéer. Jag vill fortsätta utvecklas och bli bättre. Men också ha kul på vägen, säger han.

– Jag vill bidra med ett bra driv och jobb, både på träning och match. Sen hoppas jag kunna bidra med en bra stämning utanför planen också.

Sportchef Mattias Granström är nöjd med signeringen av Nils Lundmark.

– Jag är väldigt nöjd. Det är kul att Nisse kommer tillbaka. Vi hade ett ungdomslag med spelare födda -96 i föreningen som var en av de första ungdomslagen i Skellefteå FF, det var väl som en liten ö egentligen. Så det känns roligt. Du vet var du får av Nisse. Han är hårt jobbande och ligger alltid på en jämn nivå. Han checkar in på varenda träning och match och har väldigt få dåliga dagar, säger Mattias Granström.

– Med de egenskaper som Nisse har så bidrar han med en större professionalism i truppen.

Namn: Nils Lundmark.

Födelsedatum: 19960415.

Tidigare klubbar: Stämningsgården IK, Skellefteå FF (med utlåningar till Sunnanå SK, Bureå IF och Rönnskär/Railcare IF) och Morön BK

Position: Innermittfältare. Även spelat en del ytterback.