Radek1

Herrlaget: Radek Erlich förlänger med Skellefteå FF

postad i: Nyhet 0

Den välmeriterade anfallare Radek Erlich har skrivit på för säsongen 2021.

– Det känns bra! Jag trivs bra i laget och Skellefteå FF är en seriös förening så det var ett självklart val för mig att fortsätta spela ett år till, säger han.

Radek som har fyra säsonger i division I på sin CV gör nu sin fjärde säsong i Skellefteå FF. Sammanlagt har det blivit 50 matcher och 22 matcher i Skellefteå FF. Nu hoppas han på mer.

– Jag hoppas framförallt på att vi får spela en hel säsong och att vi får chansen att träna tillsammans som ett lag, så att vi kan förbereda oss på ett bra sätt inför säsongen. Vi har ett ungt lag som utvecklas varje träning och match så jag tror att vi kommer bli starkare i år än i fjol. Jag hoppas och tror att vi kommer bli ett topplag i division II. För min egen del är jag inte alls nöjd med förra säsongen, så nu är jag revanschsugen och hoppas att jag kan bidra med erfarenhet och förhoppningsvis ett och annat mål, säger Radek.

När du beskrivs som fotbollspelare lyfts ofta din arbetskapacitet och arbetsdisciplin.

– Kondition och snabbhet har alltid varit en av mina starkare sidor som fotbollspelare. Det beror nog också på personlighet, det spelar ingen roll om det handlar om fotboll eller något på fritiden, jag ger alltid 100%. Jag älskar också att vinna och vara bra på det jag gör. Det handlar inte heller alltid om drivkraft, man måste också ta ansvar och göra jobbet/träningen, säger Radek.

Fjolåret blev inte riktig som någon hade kunnat föreställa sig. Inte heller Radek.

– Det var en speciell säsong förra året. Tabellmässigt var säsongen en stor besvikelse. Vi hade en bra försäsong. Om serien hade startat när den normalt sett skulle starta hade det blivit en helt annan säsong för oss. När säsongen började kändes det som att vi förlorat ”hungern” någonstans längs med vägen. Vi fick en tung start på säsongen, vilket gjorde det svårt att hinna i kapp med tanke på att vi hade få matcher. Vi kan ta med oss sista matchen, det var skönt att avsluta säsongen på ett bra sätt, säger han.

Sportchef Mattias Granström är nöjd med förlängning med Radek.

– Trots att Radek är truppens äldsta spelare är det inte en spelare som tar någonting för givet. Tvärtom. Han är en av de spelare som får bäst resultat på konditionstesterna och en av de som enligt statistiken springer mest och längst under matcherna. Ett fullblodproffs som genom sina aktioner visar vägen för vår unga trupp. Jag hoppas att spelarna i truppen tar lärdom av hans professionalitet för då kommer hela laget att lyfta, säger Mattias.

Sammanlagt är det nu 15 spelare i herrlaget klara för spel 2021.