DSC5337

Herrlaget: Sportchefen om läget i truppen

postad i: Nyhet 0

För Skellefteå FF:s herrlag pågår truppbygget för fullt. I dagsläget är 15 spelare klara för 2021 och sportchef Mattias Granström tycker att arbetet med laget inför 2021 ligger hyfsat till. 

– Initialt så låg vi ju bra till med antalet spelare som var klara för 2021. Sen var tanken att vi skulle bjuda in spelare både i november och januari. Men med anledning av covid-19 och att vi inte får träna så försvann den möjligheten. Jag tycker ändå vi ligger hyfsat till. Det viktigaste nu är att vi får positiva besked till att börja träna igen.

Av de hittills 15 kontrakterade spelarna är 12 fostrade i Skellefteåområdet. Stommen kommer från laget som representerade Skellefteå FF 2020.

– Grunden är från fjolårets trupp och så har vi tagit in Nils Lundmark och Elliot Grenholm från Morön BK. Jag tycker kvaliteten på truppen är bra. Även om vi tabellmässigt inte var nöjda med fjolåret så tror jag att vi kommer ta ytterligare kliv i år. Får vi en mer normal säsong så tror jag det kommer att gynna oss. Dock är det viktigt att alla individer i gruppen jobbar med att utvecklas och i grunden är det ett ansvar som du som individ måste ta.

Mattias tog över sportchefsrollen hösten 2020. En roll som han har haft tidigare. Nu kombinerar han sitt vardagliga arbete som klubbchef med det ideella arbetet som sportchef. Han är tydlig med vad han tycker är viktigt i ett lagbygge.

– Personligen så tycker jag att de viktigaste spelarna i ett lag är de som inte är uttagna till startelvan. Är man tillfälligt utanför laget och jobbar stenhårt för att ta sig in så kommer konkurrensen att öka och då bör även laget bli bättre. Har du den inställningen så kommer du tillslut att slå dig in i laget och då är det upp till dig att visa att du ska spela. Vi vill skapa en kultur i herrlaget och i hela föreningen om att vara seriös och göra sitt yttersta varje gång vi är på planen vare sig det är träning eller match, säger han.

– För det tror vi på sikt kommer leda till utveckling.

Är du nöjd med hur truppen ser ut idag? 

– Jag tycker vi har en bra trupp vi måste givetvis in med fler spelare men skulle säga att grunden känns bra och dessa killar kommer ta steg mot ifjol, säger Mattias Granström.

Vilka positioner vill ni värva på?

– Vi tittar på mittback. Det kan vara så att Joe Bell inte kan spela hos oss på grund av ”Brexit”. Sen behöver vi också ytterligare en målvakt samt en yttermittfältare. Det handlar ju om ca 3-5 spelare som ska in ifall vi ska komma upp i 20-22 spelare som är målet, säger Mattias Granström.

Vilka utmaningar innebär Coronapandemin för ditt jobb? 
– Är ju givetvis ekonomin som jag tror kommer prägla även detta år. Svårt att veta ifall det blir hel säsong, om vi kan köra evenemang och om vi kommer få stöd ifall det inte blir förbättringar gällande smittläget. Som det varit nu så har vi ju inte heller haft möjlighet att träna, vilket är grunden till att utvecklas, säger Mattias.
IMG 20201210 WA0001
Sportchef Mattias Granström med nyförvärvet Elliot Grenholm