Inför omstarten: Castro spelklar – debuterar han mot Carlstad?

postad i: Nyhet 0

Under söndagen sparkar Skellefteå FF återigen igång division I norra och man gör det genom att ta emot topplaget Carlstad United – Carlstad som varit något utav säsongens utropstecken så här långt.

Söndagens tillställning på Electrolux Home Arena blir lagens andra drabbning för säsongen.

Första mötet med blev en rafflande och svängig historia, där Skellefteå FF ledde med hela 3–0 med dryga kvarten kvar.

Men genom en stark slutforcering kunde Karlstadslaget bita sig ikapp och till slut även kvittera med matchens sista spark till 3–3.

Frågan är om söndagens möte blir lika spännande, men en sak som är säker är att det finns flera intressanta spelare att hålla ett extra öga på i båda lagen.

Om vi börjar med gästerna så har de värvat tre spelare under uppehållet, varav två av dem sticker ut lite extra.

Anfallaren ”Rafinha” kommer närmast från brasilianska Serie B, efter att ha varit utlånad från brasilianska högstaligan. ”Rafinha” ska vara en offensiv spets som Carlstad hoppas ska skjuta kvar dem i toppen – och kanske även vidare.

Samtidigt har de också värvat den unge, franske, mittbacken Thomas Boulesteix som är 21 år gammal och som Carlstad United har stora förhoppningar på. Lägg därtill nyförvärvet från division I-kollegan Syrianska, Ramez Matti.

Tobias Sandström

I hemmalaget kan vi få bevittna en återkomst och en debut då de två nyförvärven Tobias Sandström och Aitór Castro båda är spelklara, men det råder fortsatt oklarheter ifall båda startar.

Inte att förglömma heller är att Skellefteå FF-ikonen Linus Almqvist kommer tillbaka till Norrvalla för första gången sedan sin flytt söderut med sitt Carlstad.

15.00 blåser domaren igång matchen och enligt prognosen väntas det bli solsken.

Syns på solläktaren!