DSC7286

INFÖR SANDVIKS IK

postad i: Nyhet 0

Skellefteå FF:s herrlag förbereder sig inför helgens hemmamatch mot Sandviks IK som spelas på lördag 14.00. Skellefteå FF kommer senast från en tung 1-2 förlust mot Bodens BK och placerar sig nu på en femteplats med 35 poäng. Sandviks IK förlorade hemma mot Storfors med 1-5 och ligger 12:a på kvalplatsen och har 16 poäng.

Vårens match lagen emellan var en riktigt holmgång som Skellefteå FF till slut lyckades vinna i slutminutrarna med 4-3, efter ett sent mål av Ieltsin Camoes.

Läget i Skellefteå FF:s trupp är bra. Några mindre skavanker, men inget som ska stoppa spel i helgen.

Vi passade på att ställa några frågor till huvudtränare Johan Karlsson inför hösten.

Hur går tankarna inför hösten?
— Att vi har sju spännande matcher kvar att spela i serien. Givetvis tråkigt att vi inte har varit tillräckligt bra mot topplagen och således inte har riktigt häng på de platser som vi vill vara på, men det är bara att utvärdera vad vi har gjort bra och mindre bra och påbörja förbättringsprocessen omgående.

Vad har funkat bra under året?
— Mycket. Men är det något som sticker ut så är det väl vårt anfallsspel då vi är det lag i serien som har gjort flest mål. Med det sagt tycker jag dock att vi har flera steg att ta i vårt offensiva spel. Sedan har arbetsmoralen varit hög säsongen igenom. Och här gäller det bara att öka intensiteten ytterligare om vi vill fortsätta utvecklas.

Vad har funkat sämre?
— Rent krasst har vi släppt in för många mål, framförallt i matcherna mot topplagen. Det går ju inte att bortse ifrån. Det är inte så att försvarsspelet i stora penseldrag varit dåligt under säsongen, men vi har gjort för många misstag i de avgörande lägena. Sedan har vi varit för ”rädda” i toppmatcherna och till nästa säsong måste vi bli tryggare och bättre på att spela ”vårt” spel.

Skellefteå FF – Sandviks IK 
Electrolux Home Arena
14.00