Ricardo inAction

INFÖR SUND IF: Riccardo ”Vi vet att vi möter ett lag som spelar om att hålla sig kvar”

postad i: Nyhet 0

En ny vecka och efter 1-1 matchen mot Östersund på bortaplan, väntar ytterligare en till lång bortamatch för Skellefteå FF:s herrlag. Redan på fredag åker laget bussen ner till Sundsvallstrakten där uppladdningen fortsätter på hotell för att sedan ta sig an Sund IF på Malands IP kl 13.00 på lördagen.

Skellefteå FF kommer som tidigare nämt från en 1-1 match mot Östersund där laget lyckades ta ledningen i 88:e minuten och såg ut att gå mot en blytung trepoängare. Men IFK Östersund ville annorlunda och lyckades kvittera innan matchen var slut. Sund kommer från en 2-0 seger mot Umeå FC Akademi, en viktig seger som gav de tre poängs avstånd till Bergnäset som för närvarande befinner sig på negativt kval.

Hemsidan tog ett snack med SFF:s italienska målvakt Riccardo Brugnoni inför helgens match.

Hur har träningsveckan varit? 

— Jag tycker vi haft bra intensitet, bra attityd och en bra känsla under träningsveckan.

Hur tycker du säsongen varit? 

— För egen del tycker jag att det har varit en bra säsong där jag kunnat prestera på en jämn nivå. Det är inte så många som bryr sig om målvakten om du inte spelar i ett lag i absoluta toppen. Men tycker det i alla fall finns några matcher jag hjälpt laget att ta poäng. I slutändan kan ju de poängen vara viktiga för att försöka sluta på en så hög tabellplacering som möjligt. För lagets del är känslan att vi förtjänat mer. Men om vi gör den typen av misstag vi gjort mot topplagen så straffar de dig och gör mål. Jag tycker ändå att vi är det bästa laget, men att vi inte är högre upp på grund av våra misstag i de viktigaste matcherna.

Vad blir viktigt i slutet av säsongen?

— Att ha samma passion och fortsätta kämpa. Att undvika att släppa in mål och att minska på misstagen så fort som möjligt. Men jag är säker på att vi kommer ta mycket poäng nu i slutet.

Vad är dina tankar inför matchen mot Sund IF?

— Precis som i första matchen mot de så vet vi att vi spelar mot ett lag som spelar för att hålla sig kvar. De kommer försöka ta viktiga poäng mot oss. Men om vi spelar som vi gjort mot lagen längre ner i tabellen så kommer vi komma därifrån med tre poäng.