Länsderby ikväll – gyllene läge att minska avståndet uppåt för Skellefteå FF

postad i: Nyhet 0

Det har nog inte undgått någon att Skellefteå FF i afton gästar Umeå FC för att spela ett prestigefyllt länsderby i herrarnas division I.

Värdlaget i måndagens drabbning, UFC, sitter tämligen säkert i mitten av tabellen, där de varken har känning på den absoluta toppen, eller är under några omständigheter indragen i bottenstriden.

I ett annat läge är Skellefteå FF som fortsatt ligger sist i tabellen, men vid seger ikväll skulle minska avståndet till kvalplats till blott fem poäng.

Skellefteå kommer att resa till Umeå under måndagseftermiddagen och de gör det utan den amerikanske mittfältaren Eddy Prugh som är avstängd efter tre gula kort. I övrigt är laget nästan helt utan några skavanker, utöver William Ögren som är fortsatt långtidsskadad.

Första mötet lagen emellan slutade 1–1 efter att UFC tagit ledningen tidigt. Således blir vinnaren i afton, även vinnaren av totalen mellan de två länsrivalerna denna säsong.

Matchen blåses igång 19.00 och för den som inte kan se matchen på plats i Umeå direktsänds den på Norran.se och går att se där ifall en har PLUS-konto.