Nyhet Fotbollsmagasin 2020 nr1

Läs Fotbollsmagasin #1 2020 online

postad i: Fotbollsmagasin, Nyhet, Ungdom 0

Nytt nummer ute av Skellefteå FF:s Fotbollsmagasin!

Ledare

Hej och välkommen till Skellefteå FF:s fotbollsmagasin nr 1 år 2020. Tanken var att detta nummer helt och hållet skulle ägnas åt vårt sociala projekt Samhällsinsatsen för att se hur vi jobbar med våra ungdomar i det projektet. Så blev det inte riktigt.

Covid-19. Folkhälsan. Hundratusentals människor har dött och miljontals har smittas. Länder runt om i världen stängde sina gränser och stängde ner sina samhällen. Samhällsekonomin har tagit hårda smällar. Det lär ta lång tid innan vi vet vad pandemin innebar. Men vi vet att år 2020 kommer gå till historien som coronans år. 

Välkänt är även att fotbollen likt stora delar av övriga samhället har varit på paus. När denna ledare skrivs vet vi fortfarande inte när vi får sätta igång med tränings- och tävlingsmatcher i Sverige. Jag tror vi är många som är sugna på idrott igen. 

I Skellefteå FF var vi igång med vårt sociala projekt Samhällsinsatsen, när covid-19 bröt ut i Sverige. Vi hade aktiviteter på äldreboende, läxläsning på Norrhammars mellanstadieskola, aktiviteter med personer med funktionsvariationer på Tisdagsklubben samt trygghetsnärvaro på Vintergatan på fredagskvällar. Allt detta fick såklart ställas in. Men vårt engagemang fortsätter och vi tar nya tag så fort det är möjligt. Vi tror att det är viktigt att jobba med våra ungdomar för att skapa trygga individer. På plan och utanför.

En del föreningar klarar sig bra genom krisen. Andra har det riktigt tufft. Vi i Skellefteå FF går med största sannolikhet några tuffa år till mötes. Kan du stötta oss genom exempelvis ett säsongskort så uppskattar vi det något enormt. 

Här har du Skellefteå FF fotbollsmagasin våren 2020. Fullt med fotboll och lite samhällsansvar. 

Trevlig läsning!