Nyhet Fotbollsmagasin 2022 nr1

Läs Fotbollsmagasin #1 2022 online

Nytt nummer ute av Skellefteå FF:s Fotbollsmagasin!

LEDARE: Vi har precis börjat det absolut mest intressanta år för Skellefteå FF, sen jag började jobba för föreningen 2018. Vi har tack vare klokt och ansvarsfullt ledarskap i klubben tagit oss igenom pandemiåren 2020 och 2021.

För många verksamheter och organisationer har de här åren varit väldigt ansträngande, så även för oss. Det har krävts innovativa lösningar och en förmåga att snabbt anpassa sig till den nya verkligheten. De statliga stöden under pandemin har varit väldigt viktiga för oss. Utan de undrar jag verkligen hur många idrottsföreningar som hade haft kvar verksamhet idag.

Nu hoppas vi att vi står på andra sidan. Även fast mycket kan hända och det kan hända snabbt, så känner i alla fall jag en optimism inför att vi ska kunna bedriva vår verksamhet som ett “vanligt” år. Vad ett vanligt år nu är. Det finns en positiv känsla runt SFF nu och det känns mer än någonsin som att vi är på rätt väg.

Nu kan vi släppa på tyglarna igen och köra fullt ut på det vi tror och vill. För fotbollen i Skellefteå.

I det här magasinet kan du bland annat läsa…

Vår ordförande Arne Olofsson och klubbchef Mattias Granström har slagit sina kloka huvuden ihop för att tydliggöra vad Skellefteå FF står för och är för förening. Läs krönikan på sida 30-31.

Vi har gjort en intervju med Jonna Lundgren som spelat i vårt damlag sen det grundades och dessutom har Skellefteå FF som moderklubb. Läs om henne på sida 16-17.

Vi satsar mer än någonsin på Skellefteå Outdoor Sports (Beach Soccer, Beachvolley, Outdoor Floorball). Som du kan läsa mer om på sida 12-13.

För herrlaget ser det intressantare ut än på många år. Flera välmeriterade nyförvärv kombinerat med unga egenfostrade spelare som fått några år i division II, känns som en spännande mix. Läs om truppen på sida 14-15 och om Mohammed Belouchi, en av de unga egna produkterna som blivit startspelare i sin moderklubb på sida 20-21. Som huvudtränare har Johan Karlsson tagit över. Ett spännande val på många sätt. Läs personporträttet på sida 4-7.

Och mycket mer. Läs, reflektera och hör gärna av dig med synpunkter och tankar. Tack för din tid.

Jacob Stephenson, Skellefteå FF