DSC4614

Matchrapport: SFF-Sandviks IK – Fredrik Asplund

postad i: Herrlaget, Nyhet 0

Efter varje match kommer det att komma en matchrapport ifylld av en fotbollsprofil i Skellefteå. Denna matchrapport har Fredrik Asplund gjort. 

FEM SNABBA MED FREDRIK ASPLUND OMGÅNGENS MATCHRAPPORTÖR

asplundklar

Vem är du och vad har du för relation till fotboll?

– Fredrik Asplund, 35 år, över 10 års erfarenhet som tränare från div 3 upp till Elitnivå. Till vardags även instruktör på Guldstadens Fotbollsakademi. 

Vad har du för relation till fotboll?

– Spelat hela mitt liv men hoppade in på tränarbanan redan vid 21 års ålder.

Vad har du för relation till Skellefteå FF?

– Ungdomstränare samt många heta derbyn från tiden som tränare i Morön BK. Förra året var jag assisterande tränare i herrlaget. 

Vem är mest spännande i Skellefteå FF 2023?

–Elton Hedström, han kan växa fram till en riktigt klassspelare. 

Var slutar Skellefteå FF i serien 2023?

– Etta. Det känns som det är positiva vindar som blåser kring laget. De tränar på riktigt bra. Skellefteå FF har inte samma spelrbudget som andra lag i tvåan, men jag tror att SFF har bästa miljön. 


Match: Skellefteå FF – Sandviks

Datum & tid: 1 April 14:00

Resultat: 2-0

Målskyttar: Elton Hedström, Oliver Grenholm

Väder: Sol

Hur skulle du beskriva matchen?

SFF tog kommandot till en början, det kändes kontrollerat och man lyckades skapa 1-2 målchanser som kunde renderat i ledning. Efter 20 min får Sandviks matchen dit dom vill, SFF-tappar det mesta och hade svårt att skapa kontroll resterande del av halvleken. I andra kommer SFF ut starkare till en början men får ingen utdelning. Ganska sent in i halvleken gör Elton ett minst sagt förlösande 1-0 på egen hand i en period där matchen hade gått lite i stå. Sandviken försöker forcera men skapar bara någon halvchans. Ricardo kändes säker och spelade med pondus i målet. I slutet tar Oliver vara på ett misstag i bortalaget och sätter spiken i kistan 2-0.

Bäst i motståndarlaget?

Kaptenen Åke Tornberg spelade rejält i mittlåset.

Skellefteå FF-ligan:

3 Skellefteå FF-märken: Ricardo, hade inte jättemycket att göra men såg väldigt säker ut i sina ingripanden.

2 Skellefteå FF-märken: Käller, kan liksom hela laget spela på ett mycket högre nivå men hans betydelse i backlinjen är väldigt stor.

1 Skellefteå FF-märken: Hampus, Väldigt stabil insats på mittbacken bredvid käller. Spelar ett rejält och moget mittbacksspel, intressant att följa under denna säsong.