”Nära, men ändå så långt borta”

postad i: Nyhet 0

En krönika signerad sportchef Johan Logart-Viklund

Det är med blandade känslor jag summerar säsongen 2018. Dels en besvikelse över att vi inte når upp till vårt kortsiktiga mål att etablera oss i division 1, dels en stark tilltro på framtiden då jag ser våra unga spelare som kommit underifrån och redan belönats med erfarenheter av division 1 i form av speltid och träningsmiljö.

Innan säsongen började sade jag att vi aldrig har varit bättre rustade för en division 1-säsong. Hur utfallet blev går det att vända och vrida på lite hur man vill, men delvis tycker jag att det visade sig vara en sanning.

Även om vi resultatmässigt inte når vårt mål så har vi aldrig tidigare varit med på samma sätt, sett till spel och hur många jämna matcher vi spelat under en och samma division 1-säsong. 3-1 ledningar har blivit 3-3 med matchens sista spark, oavgjorda matcher där vi haft kontroll har förvandlats till snöpliga uddamålsförluster – ofta har man haft känslan att det grinar emot, men att vändningen kan komma när som helst.

Vändningen kom tyvärr aldrig och trots många oavgjorda matcher och otaliga uddamålsförluster får vi konstatera att det var nära, men ändå så långt borta. Vår högsta nivå håller god division 1-klass och med den kan vi tävla även mot seriens allra bästa lag, vilket matcherna mot exempelvis topplagen Syrianska, Carlstad och Umeå skvallrar om. Tyvärr kan vi konstatera att vi gör både fler och större misstag under matcherna än vad övriga lag i serien gör vilket skapade en uppförsbacke för brant att ta sig upp för.

En kortsiktig motgång får dock aldrig påverka det långsiktiga målet och det här är inget undantag.

En kortsiktig motgång får dock aldrig påverka det långsiktiga målet och det här är inget undantag. Vi samlar ödmjukt på oss de insikter och erfarenheter denna sejour har gett oss och fortsätter att bygga en starkare och bättre grund att stå på för varje ny säsong som går.

Blickar man framåt ser framtiden tämligen ljus ut. Redan i år har vi spelare födda -01, -02 och -03, som från våra samarbetsföreningar gått genom vår egen akademi ända upp till a-laget och fått känna på division 1-miljö i olika utsträckning. Ett härligt kvitto på att det finns mycket som är bra i det jobb som läggs ner i och runt föreningen. Och en härlig grund att bygga vår framtid på.

Jag vill avsluta med att tacka publik och sponsorer som har följt och stöttat oss under året. Sportsligt blev det inte riktigt som vi hade tänkt oss, men nu tar vi gemensamt nya krafttag inför kommande säsonger!

För vi är övertygade om att framtiden är vår.

Väl mött anno 2019!