IMG 20210521 120356

Ny skribent för Skellefteå FF

postad i: Nyhet 0

En intervju med Mille Dybro av Mille Dybro

Jag började spela fotboll i Skellefteå Fotbollsförening som sex-åring men slutade karriären vid elva års ålder. Nu, nästan sex år senare är jag tillbaka i min moderklubb som skribent. Möt mig och få en inblick om vem jag är och vad jag kommer göra i klubben.

Vem är jag (Mille Dybro)? Och varför har jag tagit rollen som skribent hos Skellefteå FF?

– Jag började intressera mig för reporteryrket efter att min farfar tagit med mig som litet barn till hans jobb på Skellefteå Radio. Sen när jag kom upp i lågstadiet började jag intressera mig av att skriva. I nian hade jag praktik på Norrans sportredaktion och där stärktes jag av min övertygelse om att jag ska jobba med sportjournalistik. Men att vänta tills efter gymnasiet med att studera vidare var inget alternativ. Jag kände ett behov av att redan då börja utbilda mig själv och jag började skriva på svenskafans.se, samt startade ett Instagramkonto där jag skriver och pratar fotboll. På den vägen tog jag mig tillbaka till min moderklubb vilket jag är oerhört stolt över.

Var det en självklarhet att tacka ja till uppdraget?

– Ja. All erfarenhet ser jag som bra erfarenhet. Även om jag vill jobba på en tidning i framtiden så ser jag inte bara detta som en transportsträcka dit. Utan jag kommer lägga mitt fokus på rollen och jobba för att utvecklas, lära mig nya saker och ge er läsare en trevlig läsning.

Vad kommer rollen innebära?

– Jag kommer göra allt möjligt, live-rapportera från herrlagets matcher, göra reportage samt intervjua spelare/ledare före och efter match (både video och textintervjuer).

Min egen karriär tog slut vid en tidig ålder men även när jag slutade var fotbollsintresset lika stort som det är nu och innan jag la av. Varför jag slutade när mitt intresse ändå var så stort har jag i efterhand lite svårt att förstå. Men i stunden när jag bestämde mig att lägga av var anledningen att jag tappade suget att träna, jag tappade suget med det jag tidigare älskade; att träna ”Ajaxtriangeln”.

Min fotbollskunskap har dock ökat efter jag la av, jag har rest runt och sett fotbollsmatcher i England men även ett x antal Allsvenska matcher på plats. På senare tid har jag även börjat studera olika tränartyper för att jag i framtiden har en tanke på att träna ett lag. Jag har en tydlig bild hur jag vill se fotboll spelas och jag skulle gärna försöka nå ut det på antingen ungdoms- eller seniornivå.

Text: Mille Dybro