arneo2crop

Ordförande om situationen i klubben: “Alla i föreningen har visat stor förståelse”

postad i: Nyhet 0

Detta är en artikel som var med i vårt fotbollsmagasin. Läs hela vårt magasin här.

Det är en utmanande tid på många vis. Vi ställde några frågor till Arne Olofsson som sen mars är ordförande i Skellefteå FF, om hur föreningen klarar sig genom krisen. 

Hur upplever du stämningen i föreningen under rådande omständigheter?

– Generellt sett är stämningen mycket god. Alla anställda på kansli, ledare och spelare har visat stor förståelse för den uppkomna situationen och verkligen visat stark föreningskänsla för att på alla sätt hjälpa oss positivt ur denna situation. Sportsligt så känner de äldre lagen naturligtvis stor besvikelse över att inte få spela matcher och inte tydligt veta när allt startar om. Sammantaget tycker jag dock att alla har en mycket stor förståelse för att läget är som det är under den situation som råder på grund av coronapandemin.

Vilka konsekvenser har pandemin fått för föreningen? 

– Sportsligt så har serierna för vårt dam- och herrlag blivit uppskjutna, på så sätt har det varit lite tomgång. I övrigt har verksamheten fortsatt, men med anpassning till de rekommendationer som finns. 

– Ekonomiskt tappar vi intäkter på matcher, vi hade exempelvis planerat in Rekordmatchen mot Morön nu under våren. Våra sommararrangemang NLOS Beach Soccer och Outdoor Floorball har ställts in. Tre oerhört viktiga arrangemang för oss både profilmässigt och ekonomiskt. Till detta tillkommer osäkerheten över hur allt kommer att se ut när allt ska börja rulla på igen. 

– Ska jag nämna någonting positivt så är det att jag upplever att föreningskänslan har stärkts. Vi har börjat förstå hur mycket vår förening betyder för oss och för vår omgivning. 

Du nämnde den ekonomiska påverkan. Klarar sig Skellefteå FF igenom detta?

– I allt detta är vi tacksamma för hur regering och RF arbetat för att hjälpa oss föreningar utifrån den uppkomna situationen. Utan deras aktiva stöd har situationen sett betydligt svårare ut.

– Genom det stöd vi får utifrån som exempelvis möjlighet till korttidsarbete så kommer vi att ekonomiskt klara oss igenom denna kris. Min och vår förhoppning är dock att vi ska få tillbaka det stöd vi haft från ortens näringsliv. Ska vi lyckas med våra målsättningar så måste det till.

 Kan du se någonting gott komma ur detta?

– Kanske en ökad insikt hos gemene man om att den idrottsliga verksamheten inom ett samhälle spelar en otroligt stor roll. Tidigare har vi ”bara” varit ett fritidsintresse, förhoppningsvis kan det ändras.

Något annat du vill skicka med våra medlemmar och supportrar?

– Jag hoppas att alla förstår att vi gör allt som går för att i möjligaste mån komma stärkta ur denna situation. Vår ambition har på inget vis ändrats. Vi har gjort en rad utvärderingar för att på ett bättre sätt förstå vad som vi behöver göra annorlunda för att få en stabilare och hållbarare utveckling.

– Vi är beredda att arbeta hårt och målmedvetet för att lyckas och vår förhoppning är att vi under vår resa lyckas engagera fler som vill komma och vara med på vår resa. Vår resa mot att bli en elitförening och vara en samhällsaktör som gör bra saker för Skellefteå.