På återseende för två klubbikoner

postad i: Nyhet 0

Det är nu klart att två personer som är starkt förknippade med Skellefteå FF inte kommer att vara en del av herrlagsverksamheten när årets säsong drar igång.

Det handlar om målvakten Fredrik Enberg och tränaren Dan Burlin.

I Fredrik Enbergs fall blev det i förra veckan klart att han lämnar Skellefteå FF. Hans nya klubbadress blir Carlstad United.

Fredrik Enberg kom till Skellefteå FF 2009 från Piteå IF och har sedan dess varit Skellefteå FF troget. Sammanlagt blev det tio år i föreningen för Fredrik som är den mesta Skellefteå FF målvakten genom tiderna.

Hemsidan fick en kommentar från Fredrik via messenger.

”Det känns såklart tråkigt att lämna en förening som jag har varit delaktig i så pass länge. Har trivts otroligt bra i Skellefteå FF med alla som jobbat i föreningen, spelare och ledare. Jag har lärt mig väldigt mycket under mina år i Skellefteå FF och har väldigt många fina minnen som jag tar med mig. Samtidigt som det känns tråkigt så känns det helt rätt för mig personligen att testa något nytt både på och utanför plan. Jag önskar klubben och alla personer i och runt den alla lycka.”

Tack för allt, lycka till och på återseende Fredrik!


Det är också klart att Dan Burlin inte blir en del av tränarstaben 2019.

Danne kom till Skellefteå FF först som spelare år 2000 och är en av de mest framgångsrika herrspelarna från Skellefteå de senaste årtiondena, med en sejour i Allsvenska Djurgården på meritlistan.

Som tränare har Dan varit involverad i Skellefteå FF de senaste fyra åren i lite olika former. Med ett huvudansvar för herrlaget de senaste tre åren.

— Vi är väldigt tacksamma för det Danne gjort för Skellefteå FF och ambitionen har hela tiden varit att behålla honom i tränarstaben. Han har gjort ett mycket bra jobb, säger sportchef Johan Logart-Viklund

— Tyvärr blev det inte så och det är bara att beklaga. Förhoppningsvis kan vi involvera honom på nytt i framtiden.

Tack för allt, lycka till och på återseende Dan!