PRESSMEDDELANDE: Manifestation för fotbollen

postad i: Nyhet 0

Fotbollen är världens största sport – även i Skellefteå.

I samband med Rekordmatchen i år anordnas en manifestation för fotbollen i Skellefteå. De positiva fotbollskrafter som finns i stan står enade för att göra opinionsbildare och politiker medvetna om hur stora vi faktiskt är. Vi vill uppmärksamma dem på hur situationen för fotbollen ser ut idag.

Fotbollen är den överlägset största sporten i Skellefteå. Både sett till antal föreningar och aktiva (ca 3500). Utöver detta är det lika många aktiva bland tjejer/kvinnor som killar/män. Dessutom är fotbollen den idrott som oftast möter upp de nysvenskar som kommer till vår stad. Fotbollen bidrar även till att hela kommunen lever och tar ett stort socialt ansvar genom att det finns föreningar runt om hela kommunen. Fotbollen berör.

Ibland kanske det inte verkar så men fotbollen är världens största sport även här.

Frågan som vi vill lyfta är hur träningsmöjligheterna ser ut under vinterhalvåret. Vi har elitlag och lag med elitambitioner på seniorsidan som får extremt begränsat träningsutrymme. Och i en tid då stillasittande diskuteras flitigt i samhällsdebatten, tycker vi att det är minst sagt anmärkningsvärt att vi har ungdomslag som inte får träna så mycket fotboll som de hade önskat. Den kommunala kapaciteten är för dålig när det kommer till fotboll och ser betydligt bättre ut för andra lagidrotter med färre utövare än vad fotbollen har.

Vi vill ha en fullstor bollhall i Skellefteå!

Därför vill vi nu samla fotbollsskellefteå under Rekordmatchen. För vi är alltid starkare tillsammans. Manifestationen ska dokumenteras och användas gentemot beslutsfattare. Vi tänker att vi ska fota/filma med drönare under matchen för att visa på hur många det faktiskt är som bryr sig om fotbollen i stan.

Rekordmatchen är ett inarbetat evenemang som lockar tusentals fotbollsintresserade varje år, vilket gör den till ett bra tillfälle att lyfta frågan. I år sammanfaller även matchen även med nationaldagen och vi planerar att ha ett visst kringarrangemang för att fira detta.

Fotbollsfamiljen står enad!

Stå upp för fotbollen du med och visa hur stora vi faktiskt är!

Kom gärna i föreningskläder för att visa på bredden vi har!

Även välkommet med skyltar/banderoller med budskapet ”Vi vill ha en bollhall” eller ”För fotbollen”. Vi kommer även anordna tävlingar med fina priser för både lag och individer inför och under manifestationen. Så håll koll i sociala medier!

Datum: 6 juni
Plats: Electrolux Home Arena
Tid: Program från 13.00 matchstart 14.00.

Har du några frågor?
Kontakta Mattias Granström 070 260 3706