Projektet ”Hela Spelaren” fortsätter att ta form

postad i: Nyhet 0

I fjol inleddes projektet för Skellefteå FF Akademi ”Hela Spelaren”.

Nytt för i år är att detta projekt är något som Skellefteå FF som förening kommer att lägga största vikt vid.

– Vi är en fotbollsförening som vill skapa elitfotboll i Skellefteå, men vi vill även skapa bra förebilder i stan. Detta är något som skapa det, inte bara bra fotbollsspelare utan även bra personer, förklarar Skellefteå FF:s klubbchef Mattias Granström.

Ett av många projekt i ”Hela Spelaren” är ett samarbete mellan Västerbottensteatern och Sunnanå SK F19. I slutändan ska det projektet mynna ut i en musikal.

”Hela Spelaren” är en del av Skellefteå FF:s värdegrundsarbete, och till det läggs det både mycket tid och resurser.

– Som sagt var så vill vi skapa bra förebilder i kommunen, förebilder som inte bara bidrar på fotbollsplanen, utan även i det övriga livet. Vi hoppas och tror väldigt mycket på det här och det känns verkligen superspännande med musikal-projektet.

Att som fotbollslag göra en musikal kan tyckas konstigt enligt många.

– Men om vi vänder på det. Om killarna lyckas göra något som är helt utanför deras ”comfort zone”, som att framföra en musikal till exempel, då borde inte en bortamatch på Skytteholm mot AIK i Ligacupen vara något problem. Eller hur?

Mattias Granström vill även understryka sin tacksamhet till killarna i U16 och U17, samt Sunnanå F19 som verkligen tar detta på största allvar.

– Jag är superstolt över killarna och tjejerna. Efter två träffar har det nästan knappt varit någon frånvaro. Vi har varit kring 40-50 stycken båda gångerna och det gör mig glad att även killarna förstår vikten av det här. Nu är det bara att hålla tummarna att fler aktörer runt om i stan förstår det också.

Mattias betonar återigen att det finns mycket att göra som förening.

– Vi är i en slags uppstartsfas fortfarande, men vi är nöjda med detta. Vi vill bygga vidare på det vi har börjat och fortsätta med vårt värdegrundsarbete. Vi kanske inte kan skapa elitfotbollsspelare av alla, men alla borde kunna bli bra förebilder för Skellefteå Kommun. Det är vår målsättning med vårt arbete.