Rekordsommar för Nordic Light Outdoor Sports

postad i: Nyhet 0

Läs hela vårt magasin här.

Det var varmt i somras, men det var inte bara temperaturen som nådde rekordnivåer. Nordic Light Outdoor Sports slog också rekord.

De flesta kommer nog att minnas sommaren 2018 som den sommar då rekordhettan slog till i Skellefteå. Varmt var det även under aktivitetshelgerna då Nordic Light Outdoor Sports arrangerades, först på stranden i Boviken och därefter på Norrvalla.

— Det var en verklig folkfest, både i Boviken och på Norrvalla. Med tanke på vädret så måste jag säga att stranden kändes som en mer lämplig plats den här sommaren, säger projektledare Felicia Lindfors.

Publiken gömde sig för solen i skuggan under NLOS Floorball.

11:e året i rad

Den 6-8 juli gick NLOS Beach Soccer av stapeln för 11:e året i rad. Helgen därpå, den 13-15 juli, arrangerades NLOS Floorball för blott andra året. Aldrig förut har så många som 1700 deltagare aktiverats. Sammanlagt deltog 184 lag vilket resulterade i totalt 465 spelade matcher under helgerna.

— Jätteroligt såklart. Vi vill bidra till att fler aktiverar sig och rör på sig då studier visar att vi blir mer och mer stillasittande. Hela konceptet bygger på att det ska vara ett lättsamt arrangemang dit alla som vill ska kunna anmäla sig och att det dessutom ska finnas roliga sidoaktiviteter som samtliga kan testa på, säger Felicia Lindfors.

Någon form av rekord måste även aktivitetsområdet ha slagit. Hela 14 prova-på-aktiviteter samt besök av idrottsstjärnor som Elin Johansson och Jon Persson lockade tillsammans med cuperna uppemot 14 000 besökare.

— Vi är fantastiskt stolta över vad NLOS har vuxit till. Samtidigt ser vi ytterligare potential i evenemangen; Vi tror att vi kan spetsa till både turneringarna men också programutbudet ytterligare för att i framtiden bli ett ännu större arrangemang som dessutom bidrar till att göra Skellefteå som besöksmål ännu mer attraktivt, säger Felicia Lindfors.

Frispark på Electrolux Home Arena under NLOS Beach Soccer.

Präglat av samarbeten

En stor förändring gentemot 2017 var de samarbeten som präglade 2018 års NLOS. Det största samarbetet var mellan Skellefteå FF och IBK Dalen från Umeå. En innebandyförening med kunskap och kontakter som otvivelaktigen bidrog till NLOS Floorballs stora succé.

Det var även goda relationer och goda kontakter med föreningsliv och andra aktörer i Skellefteå som möjliggjorde det stora utbudet av sidoaktiviteter.

— Det är roligt när flera aktörer som i princip arbetar för samma mål kan hitta sätt att samverka som gynnar alla. Jag tycker att det genomsyrade sommarens NLOS, säger Felicia Lindfors.

Hur ser framtidsplanerna för NLOS ut?

— Jag vill inte säga för mycket i dagsläget, men vi vill såklart göra allting ännu bättre. Vi vill fortsätta att utveckla NLOS-konceptet och på så sätt bidra till ökad rörelserikedom samt att kunna erbjuda folk som bor här ,men även besökare, ett roligt och stimulerande evenemang, säger Felicia Lindfors.

NLOS Floorball.

NLOS I Siffror

NLOS Beach Soccer

11:e året i rad

83 deltagande lag

Ungefär 800 deltagare

Uppemot 10 000 besökare

193 matcher

 

NLOS Floorball

2:a året

101 deltagande lag

272 matcher

Ungefär 900 deltagare

Uppemot 4000 besökare

 

NLOS Floorball program

Fotbollspiltavla

Fotbollslabyrint

Fotbollsskillsbana

Innebandybana

Skellefteå AIK Friidrott

KFUM Volleyboll

Fritidsbanken med utlåning av bla inlines

Klubbhuset med prickskytte

Tennisklubben

Elin Johansson prova-på taekwondo

Skellefteå Kyokushin Karate

Pingis med Jon Persson

Bangolf

Discgolf

 

NLOS Beach program

Fotbollslabyrint

Fotbollsskilsbana

Godisregn

Fiskedamm

Skattjakt

Fotbollslabyrinten var populär under NLOS.