Förslag1red2webb

Reportage: Sommarlägret & Sommarproffsen

postad i: Nyhet, Ungdom 0

Detta är ett reportage från vårt fotbollsmagasin som kom i höstas. Läs hela vårt magasin här. 

I somras gick Skellefteå FF:s årliga Sommarläger och Sommarproffs av stapeln. 

– Det var fantastiskt roligt i år, säger Johan Karlsson som är ansvarig för Skellefteå FF:s lägerverksamhet. 

sommarfotbollskola Johan
Johan Karlsson var nöjd med årets läger. 

Sommarläger riktar sig till de lite yngre barnen de mellan 7 och 11 år, medan sommarproffs är till för de lite äldre som är mellan 12-14 år. 

– Det var ett speciellt år av förståeliga skäl. Vi var under rådande omständigheter tvungna att göra lite förändringar i upplägget för att kunna genomföra lägret på ett säkert sätt. Med tanke på den tråkiga bakgrunden, var det väldigt kul att se hur lyckat det blev, säger han.  

Sammanlagt deltog över 80 ungdomar och barn under veckan. 

– Även fast det viktigaste är fotbollsglädjen, som det fanns massor av, så kan jag i år inte undgå att lyfta de tjejer och pojkar som var med på vårt sommarproffsläger.  Det var väldigt ambitiösa och hade ett sug på att lära sig, vilket gjorde att vi kunde ha hög kvalité på träningarna. Det var jätteroligt, berättar Johan Karlsson. 

sommarfotbollskola Tjejer
Hög kvalité på träningarna under sommarproffslägret

Under veckan drillas deltagarna hårt på Norrvalla. Tre fotbollspass per dag för de som är med på sommarproffs och två fotbollspass, plus ett pass karate under ledning av Kyokushin Karate Skellefteå, för de som är med på sommarlägret. Kyokushin Karate Skellefteå, är en förening Skellefteå FF har gott samarbete med även i andra delar av sin verksamhet. 

Coronapandemin innebar en del anpassningar i planeringen av lägret. Bland annat hade man mindre grupper, åt måltiderna utomhus och var striktare med att det inte skulle springas mellan olika grupper. 

– Vi kan tacka vädergudarna för det bra vädret, säger Johan Karlsson. Annars hade det kunna bli väldigt blött. 

Ledare under sommarproffs och sommarlägret är ungdomar som gör sin feriepraktik.  

– Ledarna skötte sig bra. Vi hade bland annat Cecilia Andersson, Wilma Falkman och Sofia Westin från vårt damlag, samt Oliver Grenholm från herrlaget och några från vårt U17-lag, berättar Johan.  

sommarfotbollskola killar
Glada miner hela veckan.

Avslutningsvis, vad skulle du säga var veckans höjdpunkt? 

– Det var kul att se barnens engagemang. Det blir väldigt roligt och lätt som ledare. Så det skulle jag säga var veckans höjdpunkt, säger Johan Karlsson. 

 

Skellefteå FF:s Sommarläger & Sommarproffsläger möjliggörs genom Skellefteå Kraft. Tack Skellefteå Kraft!