Skellefteå FF gästar Valbo: ”Känns kul med match igen”

postad i: Nyhet 0

Det är ett revanschsuget Skellefteå FF som i skrivande stund sitter på bussen söderut för att bege sig mot Gävle.

Imorgon lördag står Valbo för motståndet och spelplatsen stavas finfina Gavlevallen, där vanligtvis fjolårets allsvenska lag Gefle IF hemmahör.
Efter att ha förlorat hemmapremiären mot Timrå med 3-2 är SFF på jakt efter att återigen kliva på segertåget.
 – Det känns kul med match igen så relativt tätt in på. Vi vill göra en bättre match än senast, vi vill vara påkopplade från start och ha fart på bollen, säger Skellefteå FF:s huvudtränare Dan Burlin.
Från truppen senast är det två som faller bort – samtidigt som det är två som gör comeback. De två försvarna Joakim Wikberg (ljumske/rygg) och Petter Gustavsson (baksida lår) är skadade, medan backen Jacob Stephenson är åter truppen, tillsammans med anfallaren Andreas Smedbakken. Totalt reser SFF med 17 man.
 – Det känns jätteroligt att Smedbakken och Jacob är tillbaka och det är inte alls omöjligt att de spelar i helgen, men vi får se helt enkelt, förklarar Burlin.
Hemmalaget Valbo har blandat och gett under serieuppstarten. En seger med 4-0, samt en förlust med 0-5. Stora siffror med andra ord.
För SFF:s del har det blivit en seger med 4-2, samt en förlust med 2-3.
Vad kan vi då förvänta oss för matchbild när dessa två lag drabbas samman?
 – Vi vet och har en plan hur vi vill spela och hur matchen ska vara, men det är som alltid ett motståndarlag som oftast vill annorlunda, säger Skellefteå FF:s huvudtränare.
Hur slutar då matchen?
 – Det blir vinst… Vi vinner med 2-0.
Matchvinnare?
 – Jag tror att Tobias Sandström hittar nätet.