Skellefteå FF + Sunnanå SK = SANT!

postad i: Nyhet 0

Detta är en artikel från vårt höstmagasin. Hela vårt magasin finns här. 

Skellefteå FF och Sunnanå kan stolt meddela att de har ingått ett samarbete gällande herrverksamheten – ett samarbete som har börjat gälla med omedelbar verkan.

Skellefteå FF och Sunnanå SK har en gemensam ambition att utveckla herrfotbollen inom regionen. Parterna är också överens om att Skellefteå FF är det elitlag som är ”loket” i den här satsningen.

En del i detta är att Skellefteå FF:s Akademiverksamhet för ungdomar i U19 kommer att flyttas till att vara Sunnanå SK:s A-lag.

– Den gemensamma ambitionen för detta A-lag är att det ska avancera i seriesystemet och på det sättet var en aktiv rekryteringsbas för SFF:s A-lag, berättar Skellefteå FF:s styrelseledamot Arne Olofsson, som tillägger:

– Vid sidan av detta A-lag har Sunnanå möjlighet att starta ett andralag som är ett bredd-lag med ambitionen att högst spela i division IV på samma sätt kan SFF bilda ett eget U19-lag som ska vara ett breddlag.

Sunnanå SK och Skellefteå FF startar gemensamt U19-lag. 

Således blir steget ”mindre” till Skellefteå FF:s A-lag, jämfört med vad det har varit tidigare med U17 som äldsta lag i SFF:s verksamhet.

– Vi har förstått att steget från U17, som det är idag, till A-laget är för stort. Vi behöver ett mellansteg. Vi tror också att spel mot seniorer på så hög nivå som möjligt är ett bra alternativ för spelarnas individuella utveckling, säger Arne och förklarar vidare:

– Verksamheten i SSK:s A-lag ska hålla så hög kvalitet som möjligt så att det där skapas en utvecklingsmiljö med tydligt mål att så många som möjligt når SFF:s A-lag. Spelare som inte når SFF:s A-lag ska rekommenderas spel i SSK:s andralag, alternativt i annan närliggande förenings A-lagsverksamhet.

Ett annat syfte med detta samarbete är att stärka fotbollen i Skellefteå i stort.

– Vi har möjlighet att starta denna verksamhet själva men upplever att ett samarbete med SSK ger flera fördelar som att Sunnanå blir ”en del i” elitverksamheten. Vilket förhoppningsvis lockar fler ungdomar till både SFF och SSK som sedan blir en del i vår akademi. Förhoppningen finns också att vi ska hjälpa varandra att höja kvaliteten på verksamheten, berättar Arne Olofsson.