Supersöndag för akademin

postad i: Nyhet 0

Efter att ha inlett Ligacup-spelet förra helgen gick Skellefteå FF:s U16 och U17 in i den andra omgången av gruppspelet under söndagen, när bortamöten med IFK Luleås dito gick av stapeln på Tunavallen.

U17 inledde söndagens matchande, och de gjorde det på ett svajigt sätt. IFK Luleå kunde nämligen ta ledningen med 1-0 efter blott två minuter.

– Vi skulle rivstarta var tanken, men blev alldeles för passiva inledningsvis och var inte alls med. Vår start var verkligen inte bra, medger tränaren Johan Karlsson.

Efter den tunga starten reste sig dock Skelleftekillarna. De tog över matchen och innan halvtidsvilan tog vid var tillställningen vänd – Skellefteå FF ledde efter 45 minuter med 2–1.

– Och 2–1 var verkligen i underkant. De försökte med sina lång crossbollar, men vi hade god kontroll på dem samtidigt som vi radade upp målchanser. Vi borde ha stängt butiken i första.

Andra halvleken var i mångt och mycket slutet av den första lik. Skellefteå FF hade mycket boll och kom till ett par möjligheter, men utdelningen saknades. En mållös andra akt slutade i rättvis bortaseger och tre viktiga poäng i kampen om A-slutspel.

– Det blev onödigt spännande, även om de aldrig kom till någon riktig farlighet. Det var dock fantastiskt att se hur killarna slet för varandra i 90 minuter och aldrig gav upp även om spelet inte riktigt stämde och trots att bollarna inte studsade stolpe in. Killarna ska verkligen ha eloge för sin ödmjukhet och starka arbetsinsats. Det är en grym karaktär hos dessa killar, berömmer Karlsson.

Aldrig oroligt för U16

Om det blev onödigt spännande för U17, blev det aldrig riktigt nervöst under U16-matchen. Ett stabilt försvarsspel lade grund till en övertygande 6–0-seger.

– Det finns flera saker som var helt fantastiska med 6–0-segern, men en sak tycker jag personligen sticker ut lite extra, säger Johan Karlsson och fortsätter inspirerat:

– Direkt efter slutsignalen sade en av killarna; ”Fasen, vi borde ju ha vunnit med minst 10 mål till”, och den attityden tycker jag verkligen är underbar. Vi gör en klockren insats defensivt och de är knappt på offensiv planhalva, samtidigt som vi radar upp målchans efter målchans och gör sex mål, men ändå är inte killarna nöjda, för vi kunde ha gjort fler mål. Det tycker jag är en underbar inställning. Om bättre är möjligt, är bra inte nog.

Nu väntar några veckor med matchuppehåll för akademin. Nästa drabbning är i andra helgen i december för U16 och U17 och då avgörs det ifall det blir A-slutspel eller ej.

– Framtill dess kommer vi att fortsätta träna och ta med oss de bra saker vi har gjort och justera de saker vi ska göra bättre, avslutar Karlsson.

FAKTA

U17: IFK Luleå – Skellefteå FF 1–2 (1–2)

Mål, SFF: Emanuel Seghid, Ludvig Markgren.

U16: IFK Luleå – Skellefteå FF 0–6 (0–3)

Mål, SFF: Oliver Grenholm 2, Albin Jonsson, Rasmus Heikkinen, Oskar Åberg, Tim Lindfors.