Karlsson rekordmatchen2

Coach Karlsson inför Rekordmatchen

postad i: Nyhet 0

I helgen stundar Rekordmatchen. En match som betyder mycket för Skellefteå FF. På Rekordmatchen siktar vi på det publikrekord som ligger kvar sen 1958 och kvalet mot Hammarby på över 8000 besökare. Det är en ansats. En vision. För fotbollen i Skellefteå.

I år passar vi även på att fira 101-åringen Skellefteå AIK. Som grundades 1921. Tanken var att 100-års jubileet skulle ha uppmärksammats förra året, men i och med det då rådande restriktionerna så gick det inte. Men i år gör vi det. Vilket ni har kunnat se i våra sociala medier. Vi spelar bland annat i en retrotröja som vi tagit fram enskilt för denna match.

Hemsidan tog ett längre snack med huvudtränaren Johan Karlsson som själv har en speciell relation till Skellefteå AIK, då hans pappa under stora delar av sitt liv var aktiv i föreningen. Vi tog tempen på Johan inför årets Rekordmatch. För dagen var huvudtränaren iklädd en Skellefteå AIK-tröja från 70-talet.

Karlsson rekordmatchen
Johan Karlsson är laddad inför lördag

11 matcher in i säsongen, hur tycker du det har gått hittills?
– 21 poäng på 11 matcher är väl helt okej rent poängmässigt, även om jag tycker att vi borde ha tagit några fler poäng. Spelmässigt har vi gjort det förhållandevis bra som en helhet, och försöker man titta objektivt och ha vad vi anser som nyckelstatistik som underlag har vi gjort tillräckliga prestationer för att kunna vinna fler matcher än vad vi har gjort. Men fortsätter vi göra bra saker, och förbättrar vissa delar, kommer vi att få resultat för arbetet i slutändan.

Vad är du mest nöjd med?
– Jag är nöjd med att vi har blivit mer framåtlutade i såväl spelet med boll som i försvarsspelet. Vi vill framåt när vi har bollen, skapar många målchanser och vi har ju faktiskt också gjort relativt många mål. Sedan tycker jag att det är kul att vi springer fler högfartslöpningar i år än tidigare år.

Vad vill du arbeta vidare med?
– Dels tycker jag att vi behöver fortsätta utveckla vårt spel med boll och bli än mer bekväma med att ha bollen i sista tredjedelen. Hur löser vi låga block och hur kan vi bli mer dynamiska med boll? Sedan behöver vi fortsätta bygga vidare på vårt försvarsspel, minska vår ”off-moments” och göra ännu fler vinnande aktioner.

Rekordmatchen nu på lördag vad betyder det?
– Det här är en viktig match för föreningen och förhoppningsvis kommer det mycket folk, vilket skulle betyda väldigt mycket för alla inblandade. Jag hoppas och tror att vi kommer att kunna bjuda på en fin prestation, vilket får publiken att återvända även till nästa hemmamatch!

Vi passar ju på att hylla vart vi kommer ifrån och Skellefteå AIK, dina tankar om det?
– Roligt! Jag är ju själv uppvuxen med Skellefteå AIK i och med pappas historia i föreningen, så givetvis kommer det att bli en speciell match. Förhoppningsvis kan vi visa oss från vår bästa sida och således ge 101-åringen den bästa möjliga hyllningen!

Vad tror du det blir för typ av match?
– Jag tror och hoppas att vi kommer att vara spelförande och ha mycket boll, och Gottne är målfarliga och giftiga i sina omställningar, så jag tror inte att det blir någon 0-0-historia. Målglatt och tempostarkt, och säkerligen en hel del tuffa närkamper!