DSC2719 (1)

Stor intervju med Ieltsin Camoes om första året i IK Brage

postad i: Nyhet 0

Detta är ett reportage från vårt fotbollsmagasin. Läs hela tidningen här. 

FRÅN SKELLEFTEÅ FF TILL SVENSK ELITFOTBOLL

Ieltsin Camoes är en tidigare Skellefteå FF spelare som under åren 2021 och 2022 representerade Skellefteå FF. Ieltsin spelade 1,5 säsong i Skellefteå FF som forward och gjorde stor succé där han bland annat vann priset som mest värdefulla spelare 2 säsonger i rad. Sammanlagt blev det 37 mål för Camoes under sin tid i Skellefteå FF. Under 2022 avslutades kontraktet och han fortsatte sin fotbollskarriär i IK Brage. Nu har han gjort sin första säsong i IK Brage, som spelar i Superettan. Där har han under säsongen spelat 29 matcher och gjort 9 mål.

Hur trivs du i ditt nuvarande lag i IK Brage?

– Hittills så tycker jag det har varit bra. Det har varit lite upp och ner under säsongens gång. Men individuellt så tycker jag att jag har spelat bra och presterat på en högre nivå jämfört med förra året. Så jag tycker att det överlag har varit bra.

Du spelade 2 säsonger i Skellefteå FF i division II och spelar nu i Brage Superettan. Vad är den största skillnaden att spela i Skellefteå FF och IK Brage?

– Jag skulle nog säga att det är främst är det fysiska och sen så naturligtvis så är det mer intensivt. Mer löpningar, fler dueller, starkare spelare man spelar mot. Jag tror inte att det är så stor teknisk skillnad, men jag tror att det främst är fysiskt sett mer krävande skulle jag säga.

Vad tycker du att Skellefteå FF borde göra för att komma ett steg längre upp till division 1?

– Jag tycker att Skellefteå FF har gjort det väldigt bra de senaste åren. Jag tillbringade två säsonger i SFF och då tycker jag vi spelade bra och även den här säsongen har de spelat bra. Även om jag inte kunnat vara där och spela med dem så har jag ändå följt dem under säsongens gång. Så om jag ska vara ärlig så tror jag att det enda som saknas är lite tur eftersom det kan vara så i fotboll. Resultaten visar ju ändå att klubben har gjort mycket bra så det är lite tråkigt att dom inte kunde klara av det i år men jag tror att dom är på rätt väg och måste bara fortsätta att göra de som dom har gjort och lita på processen, så småningom kommer dom att ta nästa steg uppåt

Du har startat över 20 matcher och gjort flest mål i laget, hur tycker du att din säsong har varit?

– Den har varit väldigt bra. Det är min första säsong i klubben och min första säsong i denna serie. Det finns även många saker att justera. Men jag litar på mig själv och min förmåga så det är inte så stor överraskning för mig. Det kanske är en överraskning för andra men inte för mig. Jag har gjort det bra denna säsong men jag tycker att jag kan och borde göra det ännu bättre. Men överlag så har det varit bra.

IK Brage är en gammal anrik förening som varit i Allsvenskan under många år, vad har ni för tankar och vad ska ni göra för att komma upp till den serien igen?

– Jag tycker inte att det är något som vi spelare borde tänka på, speciellt en spelare som mig som är ny i laget och i klubben. Jag vet inte riktigt hur klubben har satsat eller haft för mål tidigare. Men jag vet att den här säsongen hade vi högre förväntningar, tyvärr lyckades vi inte nå hela vägen så det kommer bli intressant att se vilken riktning klubben ska ta oss.

Vad har du för tankar kring nästa år?

– Jag har 2 år kvar på mitt kontrakt här i IK Brage och hittills så har det gått bra, så planen är att stanna och göra mitt bästa för att hjälpa mitt lag som jag representerar.

Något du vill tillägga?

– Jag vill bara säga tack till Skellefteå FF som alltid kommer ihåg mig och har mig i deras tankar. Jag har bara gott att säga om Skellefteå FF och staden och jag tror de gör detsamma om mig. Så jag vill bara säga tack och önska dom ett stort lycka till i framtiden för jag fick med mig bra och fina vänner därifrån, så jag vill bara tacka dom för allting