SAMSUNG CSC

Solen sken på Skellefteå Outdoor Sports

postad i: Nyhet 0

Detta är ett reportage från vårt fotbollsmagasin. Läs hela tidningen här. 

I år bestod Skellefteå Outdoor Sports av Skellefteå Beach Soccer och Skellefteå Outdoor Floorball. Nyheten var att innebandyn utomhus hade flyttat till Summertime och att den spelades under festivalhelgen.

Stämningen var på topp och det var fullt ös på festivalområdet när Skellefteå Outdoor Floorball gick av stapeln. Tyvärr i mindre omfattning än tidigare, men en herrklass och ett antal ungdomsmatcher spelades under lördagen på Norrvalla IP under Summertime Music & Life Festival. I herrklassen var det Norsjö som stod som slutsegrare efter en finalseger mot Vinst om ET räddar med 7-4.

Beachfotbollen bjöd på bästa vädret på länge och upp emot 10 000 besökare. Sammanlagt 67 lag anmälda och över 700 deltagare deltog i årets turnering. Förutom Beachfotbollen så var Skellefteå FF-nallen på plats och höll en rad tävlingar för barnen. Det var skattjakt, godisregn och fiskedamm. Det var även en 4-kamp med chans att vinna fina priser såsom en läsplatta från Elon Ljud och Bild, ett flak Latitude 65 och SFF-souvenirer.

– Vi fortsätter att satsa på tävlingen under Beachfotbollen. Även i år hade vi Claes Malmekrans på plats från Stockholm som domaransvarig och stöd till domarna. Tillsammans med David Berthelsen var de ansvariga för tävlingsdelen, berättar arrangemangsansvarig Jacob Stephenson.

Tanken är att strandfotbollen i Boviken ska bli mer lik hur Beach Soccer spelas ute i världen. Då krävs ett tydligt regelverk.

– Jag tycker att vi tagit steg senaste två åren i hur regelverket efterföljs. Men det är en utbildningsfråga för både deltagare och domare. Vi vill komma bort från det klassiska brunkiga spelet som varit i Boviken, och röra oss mer mot hur det ska se ut med teknisk Beach Soccer där bollen oftare är i luften, berättar Jacob Stephenson.

På lördagen anordnades även profilernas kamp där nio profiler från Skellefteå gjorde upp i en straffturnering på stranden där herrlagets målvakter Ceasar Linblom och Lukas Löfbom stod i mål. Deltog gjorde Malin Christoffersson (ansvarig utgivare Norran), Erik Forsell (Skellefteå AIK), Måns Forsfjäll (Skellefteå AIK), Marie Bergslycka (Fritidsnämndens ordförande), Åza Meijer (SR P4 Västerbotten), Salih Oktay (Viking Pizzeria), Alexander Harpa (Latitude 65), Claes Nilsson (Materialare Skellefteå FF) och Martin Pettersson (legendarisk domare). Dömde straffsparksläggningen gjorde Fardin Nazari. Segrare blev Alexander Harpa efter en tuff finalmatch mot Salih Oktay.

Under lördagskvällen var Angelica Lindberg på plats vid Bovikens Havsbad och körde lite akustiska låtar för att sätta ton till den fantastiska sommarkvällen.

Segrare i Beach Soccer blev följande lag:
Damer: FC

SAMSUNG CSC

F08/09: Skellefteå FF Allstars

SAMSUNG CSC

 

Herr: Soldan IK

SAMSUNG CSC

P04/05: Bolaget

SAMSUNG CSC

P06/07: Jönssonligan

SAMSUNG CSC

P08: Lustigs Lärljungar

SAMSUNG CSC