SAMSUNG CSC

PROJEKT UNDER ÅRET

postad i: Nyhet 0

Detta är ett reportage från vårt fotbollsmagasin. Läs hela tidningen här. 

Skellefteå FF har i sommar tagit fotbollen till asfalten och stranden, till skolorna och bollhallen, och gjort sporten mer lättillgänglig i Skellefteå. Genom att erbjuda gratis träning i Beach Soccer, köra Streetfotboll på skolornas idrottslektioner och nattfotboll i bollhallen under hösten, har klubben strävat efter att skapa en inkluderande och rolig fotbollsupplevelse för barn i alla åldrar.

Beach Soccer: Sommarsol, Sand och Sparkar

I sommar erbjöd Skellefteå FF gratis träning i Beach Soccer för barn. Den idylliska Bovikenstranden blev en arena för unga fotbollsentusiaster att prova på och utveckla sina färdigheter i en avkopplande strandmiljö. Genom att integrera lekfullhet med teknisk träning skapade klubben en plats där barn kunde växa som fotbollsspelare samtidigt som de njöt av sommarsolens värme. Man kunde träna från maj till augusti.

Streetfotboll på Skolorna: Sport och Kul på Skoltid

Under våren gick Skellefteå FF in i skolorna med streetfotboll som en del av idrottslektionerna. Att införa fotboll på ett mer urbant och avslappnat sätt gjorde att sporten blev tillgänglig för alla barn, oavsett nivå eller tidigare erfarenhet. Streetfotbollen, med dess fokus på snabbhet och teknik, blev snabbt en favorit bland de yngre spelarna och skapade en ny dimension av lekfullhet inom fotbollen.

Nattfotboll i Bollhallen: Kvällssparkar för Kvällsliv

När hösten gjorde sitt intåg övergick Skellefteå FF till nattfotboll i bollhallen på Norrvalla på fredagar. Klubben skapade en atmosfär av spänning och gemenskap genom att erbjuda ungdomar och barn möjligheten att spela fotboll på kvällarna. Nattfotbollen är inte bara en möjlighet att förbättra färdigheterna utan också ett sätt att främja ett aktivt och positivt kvällsliv för barnen och stärka den gemenskap som fotbollen skapar.