Resultat i helgen

postad i: Futsal, Nyhet 0

I helgen spelade Skellefteå FF:s futsallag seriematch mot Clemensnäs, herrlaget träningsspelade mot Piteå och U17 var på Northern Elite Trophy i Jakobstad, när NET för första gången anordnades i Finland. 

Futsaldamerna hade ledningen tre gånger i matchen och såg ut att slå Clemensnäs för andra gången i år. Men det blev ett snöpligt slut på matchen då Clemensnäs vände och vann med 5-4.

— Vi gör en helt okej första halvlek, men vi tappar och gör en sämre andra halvlek. Vi hoppas bli kvitt alla sjukdomar vi har i laget så att vi orkar hela matchen igenom, säger spelande tränaren Edit Johansson.

Målskyttar Skellefteå FF: Hanna Karlsson x2, Edit Johansson x2.

För herrlaget var det årets sista match, eller nästa säsongs första match. Piteå stod för motståndet i deras fotbollstält. Båda lagen matchade flera provspelare och unga förmågor. Flera U19-spelare gjorde seniordebut i Skellefteå FF. Efter ett 2-1 underläge i halvlek lyckades Skellefteå FF vända och vinna med 3-2 i andra halvlek.

— Vårt kollektiva försvarspel var dåligt i första men bra i andra, kommenterar huvudtränare Matti Kilpelä.

Målskyttar Skellefteå FF: Will Hoares (provspelare), Raymond Ddungu och Nur Adem.

U17-laget var i Jakobstad i Finland för att spela den första Northern Elite Trophy-turneringen i Finland. NET är en turnering som startades på initiativ av Skellefteå FF och Östersunds FK för att kunna erbjuda akademier i norra Sverige, Finland och Norge bra matcher året om. Läs mer på northerneliteptrophy.se. För Skellefteå FF blev det just tuffa matcher. Förlust mot INTER, OLS, Jaro och SJK. Utvecklingschef Klas Nilsson var med i Finland och kommenterar Skellefteå FF:s insats enligt nedan.

— En turnering där vi möter flera av de högst placerade lagen i finsk juniorfotboll och jag är glad att se att våra spelare tar sig an uppgiften med stor passion och mod. Vi möter lag som har en större andel spelare födda -02 än oss, men den här turneringen blir ovärderlig för vår utbildning av våra spelare födda -03 och -04. Nu har vi fått fina referenspunkter för var vi bör vara kvalitetsmässigt nästa år vid den här tidpunkten, säger Klas.