19 80A8692

SKELLEFTEÅ OUTDOOR SPORTS – FLERA NYHETER I SOMMAR

postad i: Nyhet 0

Det här är en artikel från vårt fotbollsmagasin. Läs hela magasinet här. 

När Skellefteå FF arrangerar Skellefteå Outdoor Sports 2023 så är det med flera nyheter på agendan.

Skellefteå Outdoor Floorball

Först och främst så flyttas Outdoor Floorball till första helgen i juli och ska genomföras samtidigt som Summertime Life and Music Festival på Norrvalla IP.

– Vi tror på positiva synergieffekter för båda evenemangen. Innan pandemin lockade vi över 100 lag och runt 5000 besökare. Vi tänker att det utbud som Summertime erbjuder kan locka någon mer att komma till Skellefteå en helg och lira lite innebandy, säger Jacob Stephenson arrangemangsansvarig för Skellefteå FF.

Planerna kommer fortfarande läggas ut på löparbanorna vid naturgräsplanen på Norrvalla IP och matcherna kommer förläggas till ungefär 10.00-17.00 på dagtid. Det finns klasser från de födda 2015 upp till seniorlag, samt parasportklass. Precis som tidigare år spelas klasserna med tre utespelare och en målvakt på plan.

DSC8459

Skellefteå Street Football

En nyhet för i år är att Skellefteå Street Football ersätter Skellefteå Beach Volley. Street Football är en förenklad spelform av fotboll som Svenska Fotbollsförbundet satsar lite extra på i år. Matcherna kommer att spelas på Engelska Skolan, där det finns tre inburade planer som är 15×30 meter stora. Formatet är 4v4 med målvakter som spelar 1×7 minuter långa matcher. Fokus är på teknik, dribblingar och det kreativa spelet. Turneringen går av stapeln onsdag den 5:e juli och det erbjuds klasser från de allra minsta till seniorer, samt parasportklass.

– Detta är ett format och evenemang jag personligen tror mycket på. Det påminner om fotbollen som spelas runt om på skolgårdar på raster där det är mindre ytor och mer fokus på tekniken, säger Jacob Stephenson, arrangemangsansvarig i SFF.

Under våren har SFF genom projektkoordinator Will Hoare varit ute på fyra av Skellefteås skolor för att visa upp formatet, samt genomfört en gratisturnering den 28:e maj.

Street duell

Skellefteå Beach Soccer

För Skellefteå Beach Soccer så ser det ut att bli ett rekordår om man ser till antalet anmälda lag då det just nu är 35 lag anmälda. Mer än det någonsin varit vid den här tidpunkten på året. Det verkar som att fler än någonsin är laddade på att göra upp på Bovikens Havsbad i sommar.

– Vi har kört en drive för att få in fler lag från andra kommuner som varit lyckosam. Sen satsar vi precis som vanligt på att det ska vara ett helt evenemang och inte bara en turnering, berättar Jacob Stephenson.

Det planeras en rad familjeaktiviteter precis som tidigare år så som tävlingar, utmaningar, skattjakt, fiskedamm, besök av glassbilen och godisregn. Det förbereds även för en företagskamp precis som i fjol.

1 80A8463

FAKTARUTA

SKELLEFTEÅ OUTDOOR FLOORBALL
LÖRDAG-SÖNDAG 1-2 JULI
NORRVALLA IP
CA 10.00-17.00 BÅDA DAGARNA

SKELLEFTEÅ STREET FOOTBALL
ONSDAG 5 JULI
ENGELSKA SKOLAN I SKELLEFTEÅ
EFTERMIDDAG/KVÄLL

SKELLEFTEÅ BEACH SOCCER
FREDAG-SÖNDAG 7-9 JULI
BOVIKENS HAVSBAD
CA 12.00-20.00 FREDAG
CA 08.00-20.00 LÖRDAG-SÖNDAG

ANMÄLAN VIA WWW.SKELLEFTEAOUTDOOR.SE