SAMSUNG CSC

Herr: Inför Friska Viljor FC

postad i: Herrlaget 0

Ytterligare en toppmatch på schemat i helgen för Skellefteå FF:s herrar. Friska Viljor FC kommer på besök, och vi har pratat med lagkapten Jonathan Käller. 

1–1 borta mot Team TG förra veckan. Vad säger du om er insats i den matchen?

– Det var en jämn tillställning. I första halvlek blev det mycket enkla bolltapp och vi hittade inte riktigt rätt i presspelet. I andra tog vi över och gjorde en bättre halvlek. Matchen kunde ha gått lite hur som helst, men jag skulle säga att oavgjort är ett rättvist resultat.

Du har ju varit med ett tag nu och kan jämföra med tidigare säsonger. Vad skulle du säga är den stora skillnaden mellan i fjol och i år?

– Vi har byggt en mer homogen grupp i år. Man kommer till träningarna och alla vill utvecklas. Det känns som ett stort kompisgäng som vill spela fotboll och vinna dagligen. 

Imorgon väntar ett nytt lag i toppen av tabellen, Friska Viljor FC. Skiljer sig förberedelserna någonting en sådan här match eller är det samma oavsett vilket lag man möter?

– Personligen så förbereder man sig extra mycket. Man vet att det kommer krävas en högre standard och det gör en lite extra taggad. 

Vad blir viktigt för att ta 3 poäng?

– Att jobba som ett lag, våga sista tredjedelen och vara hungriga att göra mål.

käller inaction träning

Text och bild: Tilde Bergsten