Stöttespelarna har klivit fram – kommer första trepoängaren på Mors dag?

postad i: Nyhet 0

Återigen dags för match igen i herrarnas division I norra – och denna gång är det Skellefteå FF som står för värdskapet när Arameisk-Syrianska kommer på besök.

15.30 imorgon söndag blåser domaren igång bataljen mellan de två lagen som för tillfället parkerar på nedflyttningsplats.

Gästande Arameisk-Syrianska ligger trea från slutet efter en seger, en oavgjord och fem förluster på de sju inledande matcherna.

Efter förra helgens nederlag med 4–2 mot Team TG, där förre FF-spelaren Timothy McNeill gjorde tre mål, fick huvudtränaren i Arameisk-Syrianska, Lolo Chanko, sparken. Chanko som har ett förflutet som en framgångsrik spelare i Allsvenskan med Hammarby.

Får tränarduon fira sin första trepoängare i division I under söndagen?

Klubben har inte tillsatt något ny tränare, så i skrivande stund är de officiellt utan någon tränare.

Gästerna har under säsongsinledningen haft problem med försvarsspelet, vilket 18 insläppta mål vittnar om.

Det finns dock en rad skickliga spelare i Arameisk-Syrianska, däribland tre stycken med ett förflutet i Djurgården.

Kristijan Cosic har på de sju inledande matcherna gjort fem mål och toppar således den interna skytteligan, han likt sin bror Marijan har båda spelat i Djurgårdens akademi.

Skadeförföljde Syrianska-ikonen Nahir Oyal är en annan spelare att hålla ögonen på. Spelskicklig mittfältsmotor som har spelat i Allsvenskan.

I hemmalaget Skellefteå FF visar stöttespelarna gryende form. Fredrik Enberg blev stor poängräddare senast, då han räddade en straff i slutminuten mot Akropolis och lagkaptenen Leo Englund satte två baljor, vilket ökade hans målskörd till fyra under detta seriespel.

Kåge-sonen Jonathan Käller är en annan spelare som har börjat klä sig väl i division I-kostymen och mittfältaren född 1998 har varit en av Skellefteås bästa spelare under de tre senaste matcherna som har resulterat i tre oavgjorda tillställningar.

William Ögren är tillbaka i träning.

I övrigt börjar Skellefteå FF närma sig en skadefri trupp. William Ögren och Joakim Wikberg är tillbaka i träning, medan Andreas Marklund och Mbaye Toure dras med lite bekymmer.

Matchen blåses igång under söndagseftermiddagen 15.30 och vi välkomnar er till varma och sköna solläktaren.

PS. Glöm inte bort att det är Mors dag – kom ihåg att bjuda din mamma på division I-fotboll dagen till ära!