Genrep under torsdagen mot Piteå – då är tre spelare tillbaka från skada

postad i: Nyhet 0

Imorgon torsdag är det dags för den sista matchen innan seriepremiären nästa lördag hemma mot Västerås.

Nykomlingarna i division I, Skellefteå FF, beger sig norrut ett par mil för att gästa LF Arena och det förväntade topplaget i division II, Piteå IF:

– Det känns kul med match igen och kul med genrep, säger Skellefteå FF:s tränare Dan Burlin.

Det konsekventa arbetet med olika delar i spelet har fortsatt sedan den senaste träningsmatchen mot seriekonkurrenten Team Thorengruppen FF, och förhoppningen är att spelet ska ha utvecklats ytterligare inför mötet med norrbottningarna.

– Vi har tagit steg för varje match vi har spelat och förhoppningsvis kan vi visa att vi har tagit ytterligare något steg till den här matchen, säger Burlin och fortsätter:

– Vi har fortsatt att jobba under den här veckan på samma sätt som vi har jobbat under alla de andra veckorna, men i den här matchen hoppas vi kunna lägga ännu mer energi på anfallsspelet.

 

Kenneth Mukisa är tillbaka efter sin skadefrånvaro.

Det börjar märkas i truppen att det närmar sig seriestart.

– Det gör det faktiskt lite grann i alla fall, tycker jag. Det börjar surras lite mer och vi har lyckats bygga upp en väldigt god stämning och känsla i truppen.

Skadefronten ljusnar

På skadeofronten börjar det ljusna.

– Tif Kiddu, Mbaye Touré och Kenneth Mukisa är alla tillbaka och har kört för fullt, så det känns bra, konstaterar Dan Burlin.

Tre stycken kommer dock definitivt att missa morgondagens match mot Piteå.

– William Ögren har en häl som har krånglat lite, men han är på väg tillbaka och Joakim Wikberg är på gång efter sin knäoperation. Sedan är också Fredrik Enberg på väg att kunna köra för fullt. I övrigt finns det väl några småskavanker, men inget som oroar.

FAKTA

Piteå IF – Skellefteå FF

Matchstart: 16.30.

Spelplats: LF Arena.