Coach Danne inför matchen: ”Gäller att vi sätter tonen från början”

postad i: Nyhet 0

Skellefteå FF leder division II Norrland med åtta poängs marginal, medan Anundsjö har åtta poäng till säker mark.

Med andra ord är det två lag med helt olika förutsättningar som drabbas samman under lördagseftermiddagen på Norrvallas konstgräs, men som alla vet ska det spelas om det och då brukar sällan tabelläget spela någon roll.

Det lag som vill mest och brukar också få mest med sig – både i spelet och på resultattavlan.

För hemmalaget Skellefteå FF:s del handlar det om att fortsätta på det inslagna spåret som har gett 20 förlustfria matcher på raken i serien.

– Det kommer att bli en intressant match då vi ställs mot ett lag som är ute efter att greppa ”det sista halmstrået”, säger SFF:s coach Dan Burlin och fortsätter:

– För vår del gäller det att vi sätter tonen för matchen direkt från början.

SFF kommer senast från en bortaseger över Bollnäs med stabila 4–1, medan Anundsjö föll med 1–3 på hemmaplan mot Härnösand.

– Det gäller som sagt att vi tar tag i matchen direkt. Jag vill se hög aktivitet och delaktighet i vårt spel, samtidigt som vi ska ha ordentligt med fart i våra omställningar.

Skadeläget ser ljust ut för Skellefteå FF. Endast junioren Samuel Lindsköld saknas på grund av skada då han olyckligtvis ådrog sig en hjärnskakning under en B-lagsmatch i måndags. Dock så saknas även Tif Kiddu och Joakim Wikberg, men båda på grund av tre gula kort.

I övrigt mönstrar hemmalaget fullt manskap, vilket skapar goda förutsättningar för tre poäng. Och givetvis är coach Danne optimistisk.

– Jag tror på vinst med 2–0. Daniel Ålund och Alexander Brinkmann gör målen!

Skellefteå FF–Anundsjö IF

Matchstart: 14.00.

Spelplats: Norrvalla IP.

Domare: Andreas Ekegren Hällgren, Umeå.

Så följer du matchen: Om du inte har möjlighet att vara på plats på Norrvalla, rekommenderar vi Everysport.

Lämna ett svar