erik rick vers2

DAM: Rickard och Erik tackar för sig

postad i: Damlaget, Nyhet 0

Skellefteå FF:s huvudtränare Rickard Falkman och Erik Bolin fortsätter inte i föreningen 2022. 

Rickard och Erik har varit eldsjälarna som drivit på damlaget under de här tre åren som laget funnits, men känner nu att tiden inte räcker till för ett fortsatt engagemang. Rickard Falkman var med och grundade laget 2019.

– Jag är oerhört tacksam att SFF fattade beslut om att starta ett damlag, när vi kom med frågan för mer än 3 år sedan. Vi har sedan starten haft en stomme av spelare som valt att spela vidare, som kanske annars hade slutat, så syftet har varit att erbjuda ett alternativ till elitsatsning med strävan att få fler spelare att spela längre. Det har varit fantastiskt trevlig, givande och inspirerande att få vara med på den resan. En resa som inte har varit omöjlig att göra om vi inte har haft ett helhjärtat stöd från SFF kansli och styrelsen, säger Rickard.

Men i samband med att Rickard bytte jobb så fattade han beslutet om att kliva av tränaruppdraget.

– Allt har ett slut och nu vill jag satsa helt på mitt jobb som platschef på Reserach Institute of Sweden AB i Skellefteå. Men jag kommer att följa matcherna på läkaren och ser fram emot ett värmande spel på Norrvallas konstgräs i strålande solsken med en kopp kaffe, säger Rickard.

–  Jag vill också tacka Erik Bolin för att han klev in som tränare. Utan Erik och att ha någon att dela uppdraget med så hade det inte gått, så tack Erik, säger Rickard.

Erik Bolin hoppade på ledaruppdraget väldigt snabbt efter att laget var grundat och träningarna dragit igång.

-Det har varit superkul att lära känna tjejerna genom åren. Deras utveckling har varit fantastiskt rolig att uppleva. Både på plan och som personer. Jag har upplevt det som roligt och utmanande men samtidigt utvecklande även för min del, säger Erik.

För Eriks del har beslutet om att sluta som tränare växt fram under året.

– Jag känner ett behov av att själv ta det lite lugnare. Jag har genom åren lärt mig vad jag mäktar med och inte.  När jag dessutom fick ett nytt jobb så insåg jag snabbt att jag inte kunde ge mer av mig själv till detta fantastiska fotbollsslag. I alla fall inte i år, säger Erik.

Skellefteå FF vill rikta ett stort tack till Rickard och Erik för de här åren!