Action DSC6064 1

Herr: Belouchi inför SFF – Bodens BK

postad i: Nyhet 0

På lördag är det dags för match igen. Skellefteå FF tar emot Bodens BK på hemmaplan. Matchen spelas 14.00 på Electrolux Home Arena. 

Skellefteå FF kommer från en 2-2 match mot Friska Viljor FC, där laget låg under med 0-2 men lyckades hämta igen till 2-2 och ta med sig en poäng från Örnsköldsvik. Skellefteå FF har inlett säsongen med två vinster, två kryss och en förlust och befinner sig på en 6:e plats i tabellen. Bodens BK har endast spelat fyra matcher, men vunnit alla dessa och leder serien med sina 12 poäng. Förra årets möten mellan Bodens BK och Skellefteå FF slutade med två segrar för Skellefteå FF. En sen 1-0 seger hemma och en 2-1 seger på bortaplan.

I Bodens BK återfinns Skellefteå FF-bekantingen Raymond Mendy som spenderade 2018 i Skellefteå FF, en uppskattad spelare på och utanför plan.

I SFF:s trupp finns det en del oklarheter kring en del spelare inför matchen.

Hemsidan tog ett snack med Mohammed Belouchi den egenfostrade försvararen som startat samtliga matcher i inledningen av årets serie.

Stark upphämtning senast vad säger du om matchen?

– Inte en stark inledning i matchen. Vi spelar slarvigt och ologiskt i första halvlek, och har några individuella misstag leder till mål bakåt.  Vi höjer hos i andra halvlek och spelar med bättre marginaler och får till ett farligt kontringsspel. Även om vi släpper in 0-2 i andra så är vi så pass starka framåt att vi vänder det till 2-2. Visar på bra mental styrka. Men vi är alldeles för dåliga i första halvlek som låter oss hamna i den situationen.

Hur har inledning av säsongen känts för din del?

– Känner inte att det klickat riktigt än, varken för mig eller i laget. Känner att det finns mycket mer att ge och det blir upp till bevis i helgens match mot Boden.

Hur ser du på matchen mot Boden?

– Vi kommer behöva höja oss en nivå till för jag vet att vi har det i oss. Vi behöver också hålla oss till vår spelidé. Det är extra viktigt i matcher där saker inte går som det ska och att vi också blir snabbare på att rätta till det ute på plan.

Skellefteå FF – Bodens BK

Var? Electrolux Home Arena

När? 14.00 lördag 7:e maj