Asplund4

Herr: Fredrik Asplund ny assisterande tränare

postad i: Herrlaget, Nyhet 0

Precis innan nyår blev det klart att Fredrik Asplund kliver in som assisterande tränare i Skellefteå FF:s herrlag. 

Fredrik Asplund, vem är du? 

– Jag är 35 år gammal, född och uppvuxen söder om Skellefteå i ett samhälle som heter Bureå. Där har jag spelat fotboll och hockey hela min uppväxt. Direkt efter det att jag slutade spela så började jag som tränare. Har bla varit sex år i Morön. Tre år i herrlaget, tre år i damlaget.

Vad är du för typ av tränare? 

–  Jag vill att det ska hända saker. Det får inte vara för strukturerat och för långsamt. Jag vill gärna att man ska gå framåt om man kan gå framåt. Jag vill ha många löpningar i djupled. Jag ser gärna att man vinner bollen nära motståndarnas straffområde. Lite tysk fotboll skulle jag säga.

Du har haft ett sabbatsår från fotbollen, hur kommer det sig? 

– Jag kände att jag behövde ta ett steg tillbaka och reflektera, få nya influenser och utbilda mig. Vilket jag också fick möjlighet att göra, jag gick Uefa A utbildningen förra året.

Hur har första tiden i Skellefteå FF:s herrlag varit?

– Det har varit bra. Jag och Johan har lagt mycket tid åt planering av säsongen. Hur vi vill spela, hur vi vill träna och hur vi vill vara. Det känns som vi börjar få en klar bild över det. Nu ska det jobbas hårt. Vi har bara tränat några veckor, så får vi se hur bitarna börjar falla på plats.

Lyssna på hela intervjun med Fredrik Asplund här nedan om du vill veta mer om Fredrik, hur han ser på sitt tränarskap och hans erfarenheter från bland annat Elitettan. Podden finns även på de vanligaste poddplattformarna.