SAMSUNG CSC

HERR: Inför Älgarna-Härnösand IF

postad i: Nyhet 0

Text och bild: Tilde Bergsten

Med 3 raka vinster går det bra för Skellefteå FF:s herrlag. Det blev 3–0 vinst förra helgen mot Ytterhogdal och SFF ligger kvar på en andraplats i tabellen. På lördag väntar en match mot Älgarna-Härnösand IF på hemmaplan.

Inför matchen intervjuade vi Alex Åman som gjorde 1–0 målet på straff förra helgen.

Vinst igen senast, vad säger du om matchen?
– Det är en stabil seger. Det kändes som att vi hade kontroll över matchen i 90 minuter och det var närmare mer mål för oss än tvärtom. Jag tror vi släppte till ett skott på hela matchen så det stabil seger och extra skönt när det är en lång resa.

Till helgen möter ni Älgarna-Härnösand IF som ligger på en 11 plats. Vad vet ni om dem?
– När vi mötte dom i fjol så tror jag vi vann båda matcherna, men här hemma var det hyfsat jämnt länge. Sen tror jag ändå att det rann i väg och vi vann med 3–0 om jag inte minns fel. Jag tror dem är lite ojämna, vissa matcher är de bra, och vissa är det enklare att vinna över dem. Mot Luleå nu senast så förlorade de bara med en boll, så det blir ingen enkel match. Vi måste spela bra för att vinna.

Hur ser gameplanen ut? Är det något speciellt ni ska tänka på mot just Älgarna-Härnösand?
– Jag tror vi kommer ha mycket boll så det kommer handla om att flytta bollen snabbt. När vi väl kommer på sista tredjedelen så måste det gå fort, det är det jag tror vi kan göra bättre än de senaste matcherna. Om det går lite snabbare med lite färre touch på bollen så tror jag vi skapar fler målchanser.

Är du nöjd med din säsong hittills?
– Ja, det är jag. Jag har ny position så det har varit lite annorlunda än tidigare men jag tycker det har funkat bra. Det är roligt att få vara lite mer offensiv även om jag fortfarande är i backlinjen. Jag tycker det har gått bra, jag känner mig bra fysiskt också, så det känns bra.

Skelelfteå FF – Älgarna-Härnösand
Electrolux Home Arena 14.00