831E1626

Herr: Inför årets första bortamatch

postad i: Nyhet 0

Text: Mille Dybro

Poängmässigt har säsongsstarten kanske varit något tyngre än väntat. Skellefteå FF har tagit en poäng på de två första matcherna. Men det är matcher mest hela tiden och på söndag är det dags för match nummer tre på åtta dagar. Det är dags för säsongens första bortamatch när laget på söndagen åker ner till Umeå för att möta Team TG FF.

I den första matchen för säsongen märktes det att laget inte spelat match på över sju månader. På onsdagskvällen när SFF tog sig an Storfors AIK såg man betydligt mer pigga ut, framförallt i offensiv riktning. Två mål lyckades man också göra vilket var ett framsteg även om matchen resulterade i en förlust.

Men det är som huvudtränare Matti Kilpelä sa efter matchen:

— Man måste ju ta det positiva med sig. Vi var bättre i stora delar av matchen. Vi skapar ändå lite tryck.

 

Läget i laget

Positiva vindar blåste innan matchen mot Storfors AIK, lagkaptenen Jonathan Käller var tillbaka i laget, han startade matchen och gjorde även ett mål. Det var inte bara nickmålet han gjorde bra utan han visade klass under de 80+ minuter han spelade. En viktig kugge kommer lagkaptenen, som återvänt från sitt äventyr i division 1 och just Team TG FF, att  vara.

Käller ger sin egen insats i comebacken godkänt och han är glad över att få göra mål även om resultatet inte blev vad han och laget hoppats på. I år har han även fått kaptensbindeln vilket han känner en stolthet över.

— Det är otroligt roligt, laget är ungt och spelarna vill mycket så rollen är relativt lättsam ändå, säger han.

Team TG FF väntar

På söndagen är det som tidigare nämnt dags för säsongens första bortamatch när laget tar bussen drygt 13 mil ner i landet för att möta Team TG FF. ”TG” har liksom SFF spelat två macther i säsongen. Man vann sin premiär borta mot Frösö IF, men förlorade veckomatchen med 2-1 mot Täfteå IK.

Förra säsongen var Team TG i division 1. Laget kom på en 14:e plats och degraderade till division 2 efter att man tagit 23 poäng på 30 matcher.

– Jag känner ju en hel del spelare i laget så det ska bli spännande att möta dem. De har värvat in en hel del nytt. Men laget har bra spelare. Säger en taggad Käller inför bortamötet mot sin gamla klubb.