DSC0031

Herr: inför Gottne

postad i: Nyhet 0

Efter ett ofrivilligt uppehåll med tre uppskjutna matcher är det äntligen dags för match igen. För lagkapten Jonathan Käller är det på lördagen tre veckor sedan den senaste matchen. För resterande lag är det två veckor sedan senaste matchen. Ett ofrivilligt coronauppehåll är äntligen över och det är dags för match mot Gottne IF.

Skellefteå FF fick in corona i organisationen och därför blev två matcher uppskjutna. Sedan när det i onsdags var dags för match igen hade motståndarlaget drabbats av misstänkt smitta och även det mötet blev inställt. Nu är det dags för match igen. Örnsköldsviksklubben Gottne IF kommer på besök till Skellefteå för lagens första möte för säsongen.

 

Läget i laget

Förra matchen spelade för en halv evighet sedan, då med lagkapten Jonathan Käller avstängd. Han är dock tillbaka inför mötet mot Gottne då han suttit av sin avstängning han fick efter att ha dragit på sig tre gula kort under säsongen.

— Det känns otroligt att få spela match igen, säger Jonathan Käller förväntansfullt.

I och med att Skellefteå FF fått så många matcher inställda under första delen av säsongen kommer det komma en matchrik period i höst med matcher i princip hela tiden. Jonathan Käller var med om ett liknande spelschema förra året i Division 1, så här säger han inför vad som komma skall:

— Jag var med om det även förra året. Det är tufft – och det kommer att bli tufft. Men det kommer också bli väldigt roligt, att spela match är ju bland det roligare man vet. Det kommer bli slitsamt men otroligt kul.

Motståndarlaget Gottne

Motståndarlaget Gottne IF kommer till mötet efter att ha spelat match den 25:e augusti, 28:e augusti och 1:a september. Laget är i en matchvana som SFF inte är i, i och med det ofrivilliga uppehållet. Men å andra sidan kommer SFF komma till mötet otroligt taggade och utvilade medan Gottne lär vara mer slitna.

Förra årets möte mellan lagen vann Gottne med 3-0, efter mål av bland andra Danny Harmon som gjort åtta mål för laget på 13 matcher i år. En farlig målskytt som SFF:s försvarare kommer få jobba hårt för att stänga ner.