DSC7886

Herr: Inför returmötet med Team TG FF

postad i: Nyhet 0

Den 13:e juni spelades det första mötet mellan lagen. Då vann Skellefteå FF på bortaplan efter en målkavalkad. Nu drygt två månader senare är det dags för returmötet då Umeålaget kommer på besök på lördagen.

Skellefteå FF:s senaste möte var mot ett av seriens formstarkaste lag, Friska Viljor. Insatsen var än en gång bra enligt tränarteamet. Men den sista men väldigt viktiga detaljen fortsätter vara svår att lösa – att göra mål.

– Story of the season. I det stora hela spelar vi bra och i den andra halvleken är vi dominanta. Men vi gör inte mål, säger huvudtränare Matti Kilpelä.

Läget i laget

Inför det andra och sista mötet för säsongen mot Team Thorengruppen har Skellefteå FF en del spelare frånvarande. Lagkapten Jonathan Käller är avstängd efter att han tog sitt tredje gula kort för säsongen borta mot Friska Viljor. Fler som missar mötet är Jacob Stephenson och Linus Almqvist som missar ännu en match för sin fotskada. Även vänsterbacken Albin Jonsson är högst tveksam då han återvände till träning på torsdagen efter ett bakslag med hans besvär i foten. Mer positivt är dock att alla tre provspelare (Ieltsin Camoes, Loic Boum och Gueye Abdoul Aziz) är tillgängliga för matchen och enligt Matti Kilpelä finns det en möjlighet att någon eller några av spelarna går in från start.

Motståndarlaget

Team Thorengruppen FF kommer till matchen med en ruggig form. Man har inte förlorat sedan Skellefteå FF kom på besök i juni. Vilket betyder att Umeålaget är obesegrade i de tio senaste matcherna. Laget leder även tabellen, förvisso i en haltande tabell där lagets senaste motståndare Bodens BK har möjlighet att gå upp på lika många poäng om de vinner sina hängmatcher.

– Det är ett väldigt starkt lag rakt igenom. De är bra organiserat och har många bra spelare. Det kommer bli en bra och tuff utmaning, avslutar Matti Kilpelä.

Matchen spelas på Electrolux Home Arena på lördag klockan 14.00. Vi hoppas vi får se er där!