SAMSUNG CSC

HERR: Inför SFF – Älgarna-Härnösand IF

postad i: Nyhet 0

Efter en jämn och spännande match så slutade SFF:s herrlag senast match mot Ytterhogdals med en 1-0 seger till Skellefteå FF. Vi har pratat med lagkaptenen Jonathan Käller som var den spelaren som lyckades nicka in det avgörande målet i den 83 minuten och säkrade hem de 3 poängen till SFF. 

Hur upplevde du matchen mot Ytterhogdals?
– Vi kommer inte riktigt upp i nivå. Det var ingen dålig match, det var inte heller någon jättebra match. Jag tycker att vi forcerade lite grann. Vi skulle kunna ha flyttat dom lite mer sida till sida, haft lite mer kontroll och på så sätt spara lite mer energi till att vinna tillbaka bollen snabbare efter vi förlorat den. Sen tycker jag det var lite hafsigt spel i första halvlek. Det var mer kontroll i andra halvlek. Sen hade vi tillräckligt med målchanser för att kunna vinna större men nu blev det 1-0. 

Nästa match ni spelar är mot Älgarna-Härnösand IF hur förbereder ni er in för den matchen?
– Det är roligt att vara uppe i toppen och vi vet hur mycket det är som står på spel. Så vi kommer att förbereda oss bra. Vi har Team TG i matchen efter så vi behöver alla poäng som vi kan ta och det är bara att ge 100 procent.

Hur tror du att matchen mot Älgarna-Härnösand kommer att se ut? Tror du den kommer vara lika jämn?
– Jag tror att vi kommer att få kämpa. Vi kommer att få lägga en högre ribba denna match än vad vi gjorde förra matchen för att kunna känna oss nöjda med matchen. Sen tror jag det blev en liten ”wake up call” för oss att inga matcher är lätta. Så vi får ta en match i taget.

Ni har spelat bra denna säsong, vad tror du ligger bakom denna framgång?
– Ja men att vi vet vad som gör oss bra. Det är hårt jobb och bra grunder. Bra grunder i speluppbyggnaden, bra grunder i försvarsspel. Sen har vi spetsspelare på alla positioner. Så länge vi gör ett hårt jobb och lägger standarden där, så kommer vinsterna.

Älgarna-Härnösand IF – Skellefteå FF 
Lördag 9 september 14.00
Änglevallen

TEXT OCH BILD: MIRANDA TIKKANEN