DSC9664 1

HERR: Intervju och podcast med Matti Kilpelä

postad i: Herrlaget, Nyhet 0

Skellefteå FF:s herrlags huvudtränare de senaste fyra åren, Matti Kilpelä, lämnade i förra veckan beskedet att det inte blir någon fortsättning för honom kommande år. 

Det finns ett avsnitt av Medgångspodden ute nu där Matti intervjuas. Klicka här för att lyssna på intervjun. 

Matti Kilpelä kom till Skellefteå FF 2018 och division I-säsongen då han hade ett delat ledarskap med Dan Burlin. 2019-2021 har Matti varit ensam huvudtränare med assisterande tränare Johan Karlsson vid sin sida. Som spelare har Matti varit i föreningen i två sejourer och sammanlagt åtta säsonger. Det är en populär ledare och människa som lämnar Skellefteå.

Hur känns det? 

– Jag har inte riktigt landat i det än. Men det är mycket känslor. Jag är förväntansfull på framtiden, samtidigt som det känns tråkigt och sorgligt, berättar Matti.

Vad säger du om din tid i Skellefteå FF? 

– Jag är nöjd med den här perioden och det har varit roligt. Skellefteå är ett av mina två hem. Pratar man fotbollsmässigt så är jag mest nöjd över hur många skellefteåkillar som tagit plats i truppen och bilvit startspelare.

Faktum är att kollar man på startelvan så var snittet 2019 mindre än tre startspelare från Skellefteå. 2021 är det snittet över sju startspelare från Skellefteå.

Matti åkte hem till sin hemstad Rovaniemi i Finland i onsdags och vad som väntar härnäst är ännu oklart.

SAM 7323
Matti under en förmiddagsträning 2020

Någon sista hälsning till Skellefteå FF-familjen?

– Jag vill tacka alla i föreningen som jag på ett eller annat sätt har samarbetat med under de här fyra åren. Alla tränare, materialare, lagledare, styrelse och folk på kansliet. Sen ett extra tack till alla spelare som jag haft förmånen att arbeta under de här åren. Till sist vill jag ändå på något sätt lyfta min assisterande tränare Johan Karlsson. Som till hundra procent har stöttat, hjälpt till och bidragit dag in och dag ut. Hans passion till fotbollen och föreningen är nånting att se upp till och sträva efter, säger Matti Kilpelä.

Skellefteå FF vill rikta ett stort tack till Matti för ditt engagemang och dina insatser!