Joakimwebb

Herr: Ny fysio klar

postad i: Nyhet 0

En ny fysioterapeut är klar för Skellefteå FF.

Han jobbar på Erikslid vårdcentral och har tidigare jobbat som fysioterapeut inom försvarsmakten i Arvidsjaur. Möt Skellefteå FF:s nya fysioterapeut Joakim Eriksson!

Efter 1,5 år som fysioterapeut i försvarsmakten i Arvidsjaur vänder västerbottningen Joakim Eriksson hem till Skellefteå och Västerbotten och är  nuklar som fysio säsongen 2021 i Skellefteå FF herrlag. Det blir 30-åringens första roll som fysioterapeut i ett fotbollslag. Men är det någon som har rutin av att arbeta med vältränade atleter är det han. Han har själv spelat fotboll i de lägre divisionerna men ser nu fram emot att prova på arbetet som fysioterapeut i en fotbollsklubb.

– Det känns kul att vara här. Jag har själv spelat fotboll i hela mitt liv. Så det är kul att vara med i ett lag igen, säger han.

Du har jobbat i försvarsmakten som fysioterapeut, kan du berätta lite om det?

– Det är väldigt speciellt att jobba åt försvaret som fysio, man har ett huvudansvar över alla rekryter och anställdas fysiska hälsa och de måste prestera. Det är lite som ett lag där också, bara att det är betydligt fler och något äldre som måste tillbaka från skador fort.

Eriksson jobbar vid sidan om rollen som fysioterapeut i Skellefteå FF på vårdcentralen i Skellefteå. ”Där är det ofta äldre personer som man jobbar med. Därför är det kul att också ha ett gäng unga vältränade som är motiverade och vill mycket.” Säger han om sin nya roll.

Vad tror du blir den största utmaningen?

– Spelschemat tror jag. Blir det väldigt tight med matcher, som det möjligtvis blir, kommer det öka skaderisken. Ökar skaderisken kan det bli en utmaning, både för Matti (Kileplä) och Johan (Karlsson) men även för mig som ska försöka få tillbaka dem utan att riskera att de ska gå sönder mer.

Eriksson är själv som fysioterapeut. Om det blir mycket skador kan det bli mycket att göra men han tycker ändå det känns bra och att han har ”full koll på läget”.

Känner du någon press i och med att det handlar om fotbollsspelare som måste komma tillbaka i spel för att hjälpa laget vid eventuella skador?

– Ja litegrann. De ska ju tillbaka så fort som möjligt men man får inte riskera att det blir värre. Där känns det som att Matti och Johan har ett sunt förhållningssätt också. Såklart de vill ha tillbaka spelarna fort men det gäller att inte vara dumdristig. Då kommer spelarna men även laget lida av det.

joakimred2
Joakim Eriksson är klar som ny fysio i Skellefteå FF.

Text: Mille Dybro