Joewebb

Herr: Joe Bell äntligen på plats

postad i: Nyhet 0

Mittbacken Joe Bell, 23 år, blev förra året utnämnd till årets mest värdefulle spelare för Skellefteå FF:s herrlag. Redan i höstas skrev han på ett nytt avtal med klubben och var inställd på att komma tillbaka i januari när träningen skulle dra igång efter julen. Men så blev det inte. I och med det politiska beslut som tagits i Storbritannien om att gå ur EU förändrades möjligheterna för brittiska medborgare att bo och verka i Sverige.

– Den här perioden av osäkerhet har absolut påverkat mig. Jag förstod inte vad som hände. Jag trodde att jag bara skulle vara hemma i England en kort tid och sen komma tillbaka hit och fotbollen igen. Men det var många faktorer som hindrade mig från att komma tillbaka till Skellefteå, berättar Joe Bell.

Det nya beskedet från myndigheter och fotbollsförbundet var att Joe inte skulle kunna spela i Skellefteå FF 2021 så i början av februari fick Joe reda på att det inte skulle bli någon återkomst i Skellefteå. Men när de nya reglerna tydliggjordes under februari kom även vändningen och beskedet att Joe skulle kunna komma till Skellefteå.

– Det känns såklart väldigt skönt att vara tillbaka med laget och i Sverige, säger Joe.

Restriktionerna i Storbrittannien är mer begränsande än de i Sverige, hur upplevde du det? 

– Situationen med covid-19 är inte så bra. Vi var i den tredje och förmodligen den strängaste ”lockdown” hittills när jag reste till Sverige. Men det är på bättringsvägen. Vaccineringen har tagit fart på riktig, min mamma har fått sin första dos och innan jag kom till Sverige kom datumen för när ”lockdownen” skulle ta slut, säger Joe.

Har du kunnat träna något? 

– Jag har tränat, men i och med osäkerheten kring min återkomst så har jag varit tvungen att prioritera att följa restriktionerna och stanna i ”lockdown”. Men osäkerheten gjorde även att jag en period försökte lista ut vad jag skulle göra med mitt liv i och med att Sverige var ute ur bilden. Jag sökte jobb och försökte hjälpa familjen under dessa tuffa tider.

Vad hade du för plan om du inte hade kunnat återvända till Sverige? 

– Hade jag inte kunnat komma tillbaka hade jag förmodligen varit tvungen att hitta ett jobb och väntat på att fotbollen på min nivå skulle återvända. Och att hitta ett jobb hade inte varit det enklaste i och med den svåra situationen, säger Joe Bell.

När Joe reste till Sverige var han först och främst tvungen att göra ett test innan inresan. Efter det väntade sammanlagt sju dagars självisolering i lägenheten i Skellefteå samt ett nytt test. Men i måndags kunde han äntligen träna med laget igen.

Välkommen tillbaka Joe!