SergioWebblång2

Herr: Sergio Gonzalez klar för Skellefteå FF

postad i: Nyhet 0

Den 22-årge spanske målvakten Sergio Gonzalez Montes de Oca är klar för Skellefteå FF. Efter en två veckor lång prövoperiod är det nu klart att klubben väljer att behålla målvakten över säsongen.

Välkommen till Skellefteå, hur känns det att vara på plats? 

– Tack så mycket. Det känns bra. Skellefteå är en väldigt lugn och fridfull stad. Jag är glad att vara här.

Hur trivs du i föreningen? 

– Klubben har tagit emot mig mycket bra. Jag har fått ett bra bemötande av alla jag träffat. Jag har blivit mottagen med öppna armar känns det som.

Stora delen av sin fotbollsuppfostran har Gonzalez fått i CF Granada i södra Spanien. Han spelade för klubben i över tretton år. Hans pappa arbetade även för klubben och hade ett ansvar för ungdomssidan. Men det är en hyfsat berest målvakt som nu skrivit på för Skellefteå FF.

– Efter Granada så blev det ett äventyr i Uruguay och ett i Argentina, berättar Sergio.

När han var sjutton år så spelade han med Montevideo Wanderers juniorlag i Uruguay och efter den sejouren så spelade han med River Plate i Argentina. Två väldigt anrika sydamerikanska klubbar.

– Det var en väldigt annorlunda upplevelse på många sätt. Fina upplevelser båda två. Sen skiljde sig spelet i Argentina och Uruguay mycket från spelet i Europa. Det var väldigt mycket hårdare. Tuffare, nästan våldsamma närkamper och spelet baserades väldigt mycket mer på omställningar. Utanför fotbollen var det bra. I Montevideo trivdes jag väldigt bra. Det var en mycket fin stad som var mycket säker. I Argentina bodde jag på klubbens anläggning och det var en fin upplevelse det med, även om Buenos Aires är en betydligt större stad.

Efter äventyret i sydamerika blev det Spanien igen. Sergio har tillhört olika lag i den spanska fjärde divisionen. Lorca Deportivo, Hercules, Guadalajara och nu senast Mazarrón FC. Men nu är det Skellefteå FF som gäller och division II Norrland.

– Jag är laddad på säsongen och hoppas kunna bidra så mycket som möjligt, säger Sergio