LinusWebb1

Herrlaget: Linus Almqvist näste att skriva på

postad i: Nyhet 0
Skellefteå FF-profilen Linus Almqvist är klar för 2021.
Den ständigt unge Linus har hunnit fylla 32 år och går in på sin 11:e säsong i Skellefteå FF:s dress.
– Jamen nog känns det bra med ännu en säsong. Kroppen och skallen känns bra så varför inte fortsätta, säger Linus.
2020 var ett speciellt år på alla sätt. Nu ser Linus fram emot 2021
– Under 2021 så hoppas jag att jag ska kunna bidra med allt från poäng i matcher till att bidra med kvalitet och tempo på träningar, säger Linus.
Laget har ännu inte gjort årets första fotbollspass. Men samlas 4 ggr i veckan utomhus på Norrvalla för att träna olika typer av löpning, intervaller och spänstträning. Utöver det har spelarna två individuella pass i veckan.
– Man kan känna en viss frustration att vi inte får träna fotboll. Och för egen del så börjar man vara ganska less på att man inte får börja träna fotboll, säger han.
Sportchef Mattias Granström säger följande om Linus.
– Linus kommer nu göra sin 11:e säsong i FF. Han är en spelare som varit med väldigt länge, så som kulturbärare och förebild är han viktig.
Vad hoppas du få se av Linus under 2021? 
– Han har bra fötter och jag hoppas han bidrar med poäng samt att han pushar på och jagar de yngre förmågorna att jobba hårt.
Nu är det 16 klara spelare, två klara i veckan och Bell som inte kommer spela för oss med anledning av brexit, hur känns truppläget?
– Det känns bra men det  är klart det blev ett avbräck med Joe. Som stomme känns det bra. Vi har knutit upp många från fjolåret och hittat ytterligare lokala förmågor som kan stärka oss. Svårigheterna blir ifall vi vill titta på potentiella nyförvärv utanför Skellefteå så vill man ju se dom i träning med boll och det har ju inte gått med tanke på pandemin, säger Mattias Granström.