musse1

Herrlaget: Mustafe Ismail signar nytt kontrakt

postad i: Nyhet 0
Den 18-årige mittfältaren Mustafe Ismail har skrivit på ett nytt avtal med Skellefteå som sträcker sig över säsongen 2021. Musse har tillhört Skellefteå FF:s herrlag sen 2018 och kom upp i seniorlaget genom föreningens akademi.
Hur känns det med det nya kontraktet? 
–Det känns bra! Jag trivs bra i laget och Skellefteå FF är en bra och seriös förening, så det var ett enkel val för mig att fortsätta spela ett år till, säger han.
2020 hade både positiva och negativa aspekter för Mustafe.
– För min egen del är jag ganska nöjd med 2020 säsong på grund av att jag har varit skada fri och kunnat spela de 13 matcherna som vi hade.
– Sen var det en speciell säsong med tanke på pandemin. Det blev en enkel serie där man fick spela 13 matcher.
Tabellmässigt var en stor besvikelse för både mig och laget. Jag tycker att vi hade en lång och bra försäsong. Om serien hade startat då den normalt sätt  skulle ha gjort så tror jag att det skulle varit en helt annan säsong för oss. Nu fick vi en tung start på säsongen vilket gjorde att det var svårt att hinna i kapp dem övriga lagen med tanke på att det var så få matcher, säger han.
Vad har du för förväntningar på 2021?
– Jag  hoppas framförallt på att vi får spela en hel säsong i år.
– Vi har ett ungt lag som är villiga att träna hårdare och vill utvecklas för varje träning och match. Jag tror att vi kommer att bli starkare i år än i fjol. Jag hoppas och tror att vi kommer bli ett topplag i division 2, säger Mustafe.
Sportchef Mattias Granström har följande kommentar om Mustafe
– Musse är en egen produkt som tidigare haft lite problem med skador. Förra året startade han dock varje match. Det finns en potential i honom att bli en viktig spelare i Skellefteå FF.
Vad hoppas du han bidrar med 2021?
– Att han fortsätter ta kliv i sin utveckling och tar ansvar över den. Förhoppningsvis kommer han då närmare sina egna målsättningar, säger Mattias Granström.