Klubbhjärta – 16 år men kärleken består

postad i: Nyhet 0

Vi har tidigare meddelat att Johan Karlsson i år kommer att vara assisterande tränare till Matti Kilpelä i herrlaget.

Matti har själv varit spelare i föreningen under två sejourer och var en pådrivare, ledare och nyckelspelare som var mycket uppskattad på Norrvalla. Efter att spelarkarriären avslutades och tränarkarriären tog fart har klubben gjort flera försök att få in honom som tränare för herrlaget tills man förra året lyckades.

Johan kommer från en riktigt Skellefteå AIK-familj (som Skellefteå FF hette tidigare) och har följt laget sen barnsben. Pappa Åke var en stor föreningsprofil som i princip haft alla roller som går att ha i en fotbollsförening. Spelare, tränare, lagledare, styrelsemedlem mm. Och framförallt supporter. När familjen skulle på semester var det självklart att ta hänsyn till hur lagets spelschema såg ut. Var det bortamatch i Degerfors så gick det att räkna med att familjen Karlsson var på plats.

Och hur fin är inte bilden nedan.

Bild 1. Johan bredvid en av sina största idoler, dåvarande stjärnspelaren i Skellefteå AIK, Matti Kilpelä. Notera Johans autografblock som han håller i. Notera Johans nöjda min. Året är 2003, platsen är omklädningsrummet på Norrvalla.

Bild 2. Nästa bild är tagen 16 år senare. Året är 2019. Platsen är fortfarande omklädningsrummet på Norrvalla. Matti har inte åldrats en dag, men 6-åringen med gosiga kinder som jagade autografer på Norrvalla har nu blivit assisterande tränare i föreningen som han föddes in i. Vi tycker det är fint att våra tränare har en så stark anknytning till vår förening.