Lisa Sundbom (1)

Lisa Sundbom: Årets mest värdefulle spelare

postad i: Nyhet 0

Detta är ett reportage från vårt fotbollsmagasin. Läs hela tidningen här. 

Lisa Sundbom har inte bara varit en nyckelspelare för Skellefteå FF:s damlag, utan hon har nu också hedrats med utmärkelsen Årets Mest Värdefulla Spelare. När vi intervjuade henne om den prestigefyllda titeln, var Lisa glad. 

– Det känns jätteroligt, säger hon. 

Säsongen har varit utmanande för laget, och Lisa erkänner att det har funnits visa utmaningar under året.

– Den här säsongen har varit ganska tuff eftersom vi haft målvaktsbrist, men vi har kämpat på och gjort vårt bästa, berättar Lisa Sundbom. 

Trots utmaningarna har Lisa och hennes lagkamrater visat beslutsamhet och ihärdighet på planen. Lisa ser tillbaka på säsongen med stolthet.  

–  Jag tycker jag gjort en bra säsong och tycker att jag kämpat på och gjort mitt bästa. 

Fotboll har varit en konstant i Lisas liv sedan en ung ålder. Hon inledde sin fotbollskarriär i Skellefteå FF vid blott sex års ålder innan hon efter ett år bytte till Morön BK. När hon var 14 år bytte hon igen och denna gång till Myckle IK. Där spelade hon under två säsonger innan hon kom tillbaka  till Skellefteå FF igen, där hon de senaste säsongerna har utvecklats till en av lagets viktigaste spelare. I år kröner hon säsongen med att motta priset “Årets Mest Värdefulle Spelare.” 

I Skellefteå FF så har hon haft det bra. 

Jag trivs jättebra i SFF, både föreningen och laget. Jag har många lagkompisar som jag spelat med förut så det är många som jag känner sen innan, vilket såklart gör det enklare att trivas, berättar hon. 

Utanför planen så arbetar Lisa. Hon börjar inom kort tid en anställning på Northvolt. Förutom fotboll och arbete älskar Lisa att spendera tid i fjällen med sin familj och åka snowboard.Fotbollen är viktig för Lisa. Det har har den alltid varit. 

– Fotbollen har alltid betytt jättemycket för mig och är en stor del av mitt liv, säger hon. 

Utöver Lisa Sunbom så blev Jonna Lundgren (till höger) framröstad till Årets Lagkamrat av sina lagkamrater och Ebba Kaupi (till vänster) blev utnämnd till Årets Utveckling.

Ebba Kaupi Jonna Lundgren