Pangstart för akademin i Ligacupen

postad i: Nyhet 0

Under den nu gångna helgen spelade Skellefteå FF:s akademilag U16 och U17 sina första matcher för säsongen i prestigefyllda Ligacupen, och det var med goda resultat.

Under lördagen spelade U16 lika mot allsvenska GIF Sundsvall, detta efter att gästerna tagit ledningen i den andra halvleken innan Oskar Hägg kvitterade för Skelleftekillarna genom en välplacerad frispark med fem minuter kvar. Slutresultatet blev således 1–1, och det hade kunnat vara mer för Skellefteå FF:s U16.

– Kul med en poäng i premiären, framförallt i och med att vi låg under mot slutet. Sedan måste jag dock erkänna att jag inte är helt nöjd, säger Johan Karlsson som är ansvarig för Skellefteå FF:s U16 och U17, och fortsätter:

– Prestationsmässigt gör vi en väldigt bra match, men såväl jag som killarna var besvikna efter matchen över att vi ”bara” fick en poäng, och det är ett styrkebesked tycker jag. Det här var ju faktiskt vår första match tillsammans, vilket få kanske vet om, och vi är besvikna över ett kryss mot en allsvensk akademi. Det understryker vilken talang och vilja det finns hos killarna.

Under söndagen kom det dock att bli mer än en poäng för Skellefteå FF, när U17-laget fullständigt körde över Bodens dito. Slutresultatet skrevs till hela 10–3.

– Första halvlek vinner vi med 4–0, men borde ha gått till pausvila med dubbelt så stor ledning. Killarna spelar fantastiskt bra, följer vår matchplan och kommer till flera lägen, men skärpan var inte riktigt där, kommenterar Johan Karlsson.

Första halvlekens höjdpunkt var Emil Lindgrens läckra frisparksmål från 30 meter.

– Det var ett fantastiskt snyggt frisparksmål som nog till och med överraskade honom själv. Han skruvade in den med finess och kraft i ett, det var ett riktigt Youtube-mål om man säger så. Synd bara att det inte filmades, säger Karlsson.

I andra halvleken fick Skelleftekillarna en smakstart med 5–0 efter blotta minuten, men därefter kom en svacka hos hemmalaget.

– De får göra två väldigt billiga mål på hos innan vi rycker upp oss, och överlag känns det lite surt över att vi släpper in tre mål i den här matchen, även om vi gör tio framåt. Alla tre målen var verkligen undvikbara, men vi ska inte klaga. Alla dessa saker kommer vi att rätta till och offensivt spelar vi stundtals fantastiskt bra, vilket 10–3 vittnar om, avslutar Johan.

Nästa match för både U16 och U17 är på söndag då de gästar Tunavallen och IFK Luleå.

 

MATCHFAKTA

Skellefteå FF U16–GIF Sundsvall U16 1–1

Mål, SFF: Oskar Hägg.

Skellefteå FF U17–Bodens BK U17 10–3

Mål, SFF: Linus Larsson 3, Tim Lindfors 2, Emanuel Seghid 2, Linus Sparrman, Ludvig Markgren, Emil Lindgren.